Menu Zavřít

Správcem Centrální adresy zůstane Česká pošta

31. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Vítězem koncesního řízení na provozovatele Informačního systému o veřejných zakázkách se podle informací týdeníku Profit stane Česká pošta. Ta dosud provozovala systém pod jménem Centrální adresa (www.centralniadresa.cz).

Provoz systému bude koncesně zajištěn až do poloviny roku 2011.

Tendr na provozovatele byl vyhlášen již na konci ledna, obálky s nabídkami byly otevřeny v březnu, ale vítěz stále nebyl oficiálně oznámen. Rozhodovalo se mezi třemi podanými nabídkami – od státního podniku Česká pošta, třebíčské firmy Unicode Systems a mediálního domu Economia, který již z pověření státu vydává Obchodní věstník.

Změna souvisí s novým koncesním zákonem a novým zákonem o veřejných zakázkách (podrobněji v Profitu č. 12/2006), které vstoupí v účinnost už 1. července letošního roku. Přes blížící se termín zatím ministerstvo pro místní rozvoj nezveřejnilo vzory nových formulářů, nezbytné metodické pokyny a provozní řád nového provozovatele systému. Podle informací z ministerstva budou k dispozici až 15. června, kdy mají zároveň vyjít také nezbytné prováděcí předpisy k oběma zákonům.

BRAND24

Na dosavadní Centrální adrese budou veřejné zakázky zveřejňovány do 30. června. Zadavatelé mohou podat oznámení o nadlimitní zakázce nejpozději 19. června (v případě použití elektronických formulářů stačí 27. června), o podlimitní 22. června (elektronicky 28. června).

Systém má od 1. července fungovat na nových doménách www.isvzus.cz a www.isvz-us.cz. Současný podpůrný systém, přístupný z adresy www2.mmr.cz/iszvz, se přesune na web www.isvz.cz. Držitelem domény centralniadresa.cz, která je mezi podnikateli známější než výše uvedené zkratky, je Česká pošta. Potvrdí-li se její vítězství v tendru, s největší pravděpodobností by systém pokračoval i na této zavedené doméně.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).