Menu Zavřít

Společenská hra má zvýšit finanční gramotnost

25. 2. 2011
Autor: profit

Společnost M.B.A. Finance slavnostně pokřtila společenskou hru ‘Čas dluhů‘, jejímž cílem je přispět ke zvýšení finanční gramotnosti. Stalo se tak 23.2.2011 na konferenci ‘Collections 2011‘ a kmotry hry se stali ekonom Tomáš Sedláček a provozovatel serveru Bankovnipoplatky.com Patrik Nacher.

Foto: M.B.A. Finance

Originální koncept hry vznikl exkluzivně pro společnost M.B.A. Finance, která se na vývoji hry aktivně podílela, pracovníci M.B.A. Finance Jana Tatýrková a Kamil Kavka jsou jejími spolutvůrci. Cílem hry je nejen pobavit, ale zároveň se i něčemu přiučit. Úkolem hráčů je zvládnutí nástrah běžného života, čímž se myslí zejména odolání nejrůznějším lákadlům v podobě půjček a úvěrů, jež je potom potřeba splácet. A mimo řádného placení dluhů je také nutné zodpovědně plánovat peníze na potraviny, elektroniku, opomenout nelze ani investice do vzdělávání.

BRAND24

Zdál se to být nadlidský úkol podat zábavnou formou problematiku půjček a dluhů, ale domnívám se, že výsledný produkt splňuje obě naše kritéria, tj. humor a výchovu. Hráči si také velmi rychle vyzkouší, jaký stres zažívají dlužníci,“ řekl ke hře marketingový ředitel M.B.A. Finance Kamil Kavka.

Jak Tomáš Sedláček, tak i Patrik Nacher hře popřáli, aby nejen pobavila, ale také aby pomohla pochopit, že dluhy se musí platit. Hra je považována za středně těžkou a doporučuje se hráčům od 10 let. Hra je neprodejná a bude využívána při spolupráci se školami, s dluhovými poradnami, dětskými domovy či pro širší osvětu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).