Menu Zavřít

Španěl dostane montážní přepážku

16. 10. 2006
Autor: Euro.cz

SEAT ALTEA XLSeat chystá v lednu kombík s možností odpočtu DPH. Profit se s vozem seznámil ve španělské Barceloně.Sportovně vyhlížející Seat Altea měl zatím na českém trhu jen krátkou verzi, a tak sice oslovoval mladé motoristy, ale nikoli podnikatele. To se má od začátku příštího roku změnit.

SEAT ALTEA XL Seat chystá v lednu kombík s možností odpočtu DPH. Profit se s vozem seznámil ve španělské Barceloně.

Sportovně vyhlížející Seat Altea měl zatím na českém trhu jen krátkou verzi, a tak sice oslovoval mladé motoristy, ale nikoli podnikatele. To se má od začátku příštího roku změnit. „V prodeji bude sice až v lednu, ale už teď evidujeme objednávky. Ještě do konce tohoto roku bychom chtěli rezervovat zájemcům 140 kusů,“ řekl Profitu marketingový manažer značky Filip Stoulil.

BRAND24

Altea XL, která debutovala na pařížském autosalonu, má oproti krátké verzi téměř dva decimetry navíc. To se projevilo jak v prostoru pro nohy cestujících, tak na objemu kufru. Prostor pro zavazadla vzrostl z původních 409 na 532 litrů. A s tím se dá ještě pracovat. Když vzadu nikdo nesedí, lze zadní sedadla posunout ještě o 14 centimetrů dopředu, takže přepravní prostor se nafoukne na 635 litrů.

Co motory? Pod kapotu bude k výběru benzinová šestnáctistovka o výkonu 75 kilowattů a dvoulitr FSI se 110 kilowatty. Naftové motory budou dostupné ve třech verzích, 1,9 TDI (77 kW), 2,0 TDI (103 kW) a 2,0 TDI (125 kW). Výrobce slibuje opuletní základní výbavu. V ní najdeme například klimatizaci, rádio s přehrávačem MP3, externím vstupem Auxin a šesti reproduktory, hlídač tlaku v pneumatikách, šestnáctipalcová kola, střešní nosiče, tempomat, palubní počítač, elektricky ovládaná přední i zadní okna a zrcátka či ABS s TCS. Všechny zahrnuje již základní provedení Réference. Za kolik se bude nový kombík prodávat? Ještě to není stanoveno, ale představu si lze udělat z jeho ceny v Německu. Tam už se prodává a startuje na 17 990 eurech.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).