Menu Zavřít

Sofie Cerqueiro: Sazka - sázka na obrat

22. 11. 2012
Autor: Michael Tomeš, E15

Tuzemská loterijní firma Sazka se minulý měsíc opět dostala na titulky novin, když boj o kontrolu jejího byznysu dospěl do konce. Investiční skupiny PPF a KKCG získaly stejný podíl ve firmě v roce 2011, když zkrachovala. Oba tehdejší partneři ale usilovali o kontrolu tohoto loterijního lídra.

KKCG nakonec koupila zbývajících padesát procent od PPF, transakce ohodnotila celou firmu na zhruba osm miliard korun. Nyní se KKCG soustředí na expanzi byznysu do dosud slabších oblastí, což může přinést větší aktivitu v oblasti fúzí a akvizic. Investiční šéf KKCG Pavel Šaroch uvedl, že firma hodlá investovat do sportovních sázek a stíracích losů. Spekulace, že posílená Sazka bude zkoušet převzít konkurenční Fortunu, je posledním hitem na trhu.

Penta, vlastník Fortuny, už dříve odmítla brzký prodej, to se ovšem s novými majiteli Sazky může změnit. Vlastníci Fortuny nabízeli za loterijní byznys Sazky začátkem roku 2011 zhruba 2 až 2,5 miliardy korun, jak se spekulovalo. Zdroje blízké Sazce a Pentě tehdy sdělily mergermarketu, že Penta se hodně zajímala o Sazku, což ještě posílilo zájem KKCG a PPF.

Právníci dotazovaní mergermarketem ovšem varovali, že potenciální deal mezi Sazkou a Fortunou by vyvolal antimonopolní řízení, které by mohlo vyžadovat odprodej určitého majetku. Nyní na budoucnost obou firem svítí týž reflektor jako tehdy. Bude zajímavé sledovat, zda se takováto fúze materializuje. Vsadí si někdo?


Čtěte také:

Kellner se zbavil Sazky. Vše má nyní v rukou Komárek

BRAND24

Sazka zahajuje dvě nové kampaně

Lidé sázejí méně než před krachem Sazky


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).