Menu Zavřít

Snapchat ve spolupráci s NBC míří na olympiádu

2. 5. 2016
Autor: Maurizio Pesce, Flickr.com (CC BY 2.0)

Sociální síť Snapchat, specializující se na sdílení fotografií a videoobsahu, bude svým uživatelům přinášet momenty z následujících olympijských her v brazilském Riu. Dohodla se totiž na spolupráci s televizní stanicí NBC, která vlastní vysílací práva.

V mobilní aplikaci vznikne na dva týdny specializovaný kanál Discover, na kterém bude Snapchat ve spolupráci s mediální společností BuzzFeed, spadající pod NBC, vysílat krátké ukázky z her. Populární sociální síť na něm navíc bude představovat příběhy z her, které vzniknou z materiálu poskytnutého samotnými sportovci, fanoušky a z oficiálního vysílání NBC.

Pro stanici NBC se jedná o průlom. Vůbec poprvé někomu dovolí sdílet její vysílání z olympiád. „Nikdy předtím jsme nepovolili jakoukoliv distribuci našich vlastních záběrů. Snapchat však má obrovský rozsah a je velmi důležitý při naší snaze zasáhnout co nejširší publikum,“ přiznává Gary Zenkel, prezident NBC Olympics.

Přečtěte si, jak Twitter pomáhá odhadnout kroky bankéřů

Zasedá centrální banka? Vyplatí se sledovat Twitter

 Twitter,

NBC si od spolupráce slibuje větší zájem mezi mladými fanoušky. Sází na to, že nejprve bude sledovat příběhy svých oblíbených sportovců přes Snapchat a následně bude zvědavá i na jejich výkony při bojích o medaile.

„Olympiáda je stejně tak o tom, co se stane na sportovišti, tak i mimo něj v olympijské vesnici a v Riu. Můžete mít pocit, že jste skutečně na místě a vidíte dění očima sportovců a fanoušků,“ myslí si Ben Schwerin, ředitel Snapchatu pro partnerství. „Olympijské hry sledují miliardy lidí, ale jen malý zlomek je přímo na místě.“

BRAND24

Živé vysílání si NBC chrání

Podobné dohody jako se Snapchatem plánuje NBC uzavřít i s rozšířenějšími sociálními sítěmi – Facebookem a Twitterem. Obě sítě se začínají angažovat i v přenášení živého obsahu, tato práva si však NBC ještě minimálně pro tuto olympiádu ponechá výhradně pro sebe.

Olympijské hry se i přes přetrvávající problémy, například v podobě masivních protestů, přebytku lístků a obav z bezpečnosti, uskuteční mezi 5. a 21. srpnem.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).