Menu Zavřít

Služba iDoklad.cz pro fakturaci v cloudu se stala vítězem soutěže Microsoft Awards 2011

6. 4. 2011
Autor: profit

Vítězem třináctého ročníku prestižní soutěže Microsoft Awards 2011 v kategorii „Nejlepší řešení na platformě Windows Azure“ se stal projekt iDoklad.cz – on-line služba pro vedení fakturace z dílny Cígler Software. V soutěži společnost Microsoft vybírá a oceňuje nejlepší IT projekty, realizované jejími certifikovanými partnery.

Foto: Profimedia.cz

Systém iDoklad.cz je určený pro on-line správu fakturace zdarma, tedy především menším firmám a živnostníkům, kteří doposud fakturovali systémem papír-tužka, popř. v tabulkovém procesoru. Služba přitom úspěšně klade důraz na maximální jednoduchost a snadnost použití, takže mezi jejími uživateli je řada i takových, který byli informačními systémy doposud „nepolíbeni“. Díky technologii cloud computingu na platformě Windows Azure mohou zájemci začít službu využívat pomocí běžného internetového prohlížeče okamžitě a po několika minutách po registraci již vystavovat profesionální faktury. Službu můžete ihned a zdarma používat na adrese www.idoklad.cz.

BRAND24

Z cloud computingu čerpá iDoklad řadu dalších výhod – mobilní přístup odkudkoli, minimální až nulové nároky na údržbu ze strany uživatelů, průběžnou aktualizaci aplikace a další. Samozřejmostí je rovněž naprosté bezpečí uživatelských dat, ať už z hlediska jejich trojnásobně zajištěného uložení v SQL databázích jednoho ze světových datacenter společnosti Microsoft, nebo šifrovaného přístupu ke službě pomocí SSL protokolu.

Použité technologie, včetně Microsoft Silverlight, umožnily tvůrcům služby překonat nejrůznější omezení, kterými trpí část podobných on-line služeb. Ovládání celé aplikace je proto naprosto přirozené a nabízí nadstandardní možnosti třídění, vyhledání a zobrazování jednotlivých záznamů. Také rozsah funkčnosti služby je pozoruhodný: mimo běžných vlastností – uživatelské texty ve fakturách či doplnění vlastního loga a razítka – najdete v iDokladu propojení na databázi ekonomických subjektů ARES , spolupráci s databází kredibility odběratelů Credit Check, podporu cizích měn a fakturace do zahraničí, aparáty upomínek, automatické odeslání faktur v PDF nejen odběratelům, ale i své účetní a další vymoženosti.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).