Menu Zavřít

Slovensko zrušilo tendr na elektronické mýto

27. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Slovenská Národní dálniční společnost (NDS) zrušila tendr na dodavatele systému elektronického mýta. Důvodem byl vysoký počet přihlášených zájemců o zakázku za předpokládaných 20 miliard slovenských korun bez daně z přidané hodnoty. NDS proto chce doplnit výběrová kritéria.

Novou soutěž chce dálniční společnost vypsat tento týden.

BRAND24

Zájem o vybudování mýtného systému projevilo 55 firem. „Přišlo přes sto doplňujících otázek, z kterých je vidět, že je tu zájem o sofistikované řešení celé soutěže,“ řekl ředitel NDS Igor Choma. „V zájmu větší transparentnosti a nediskriminačního přístupu ke všem uchazečům a v zájmu vyšší konkurence mezi nimi je potřebné doplnit výběrová kritéria,“ dodal mluvčí ministerstva dopravy Marián Jánošík.

Vítěz tendru měl podle původních podmínek provozovat systém 13 let a rok měl mít na jeho výstavbu. Opce mu přitom měla umožnit prodloužit smlouvu o dalších pět let. NDS zatím neupřesnila, jaké technologii dá přednost. V některých zemích včetně České republiky a Rakouska se používá mikrovlnný systém, v Německu naopak satelitní.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).