Slovenská brynza proniká na západ

24. května 2004, 00:00 - (čtk)
24. května 2004, 00:00

Brynza, slovenská potravinářská specialita vyráběná z ovčího mléka, pomalu překračuje hranice regionu. Po vstupu země do Evropské unie začali výrobci ve větší míře prosazovat její prodej v západní Evropě. "Brynzu jsme na zkoušku umístili v Německu a Francii," řekl předseda Cechu výrobců brynzy Peter Lajda.

Výrobci navíc jednají o dodávkách na rakouský trh.

Název „slovenská brynza“ schválila Unie jako tradiční slovenský výrobek. Pod tímto názvem se může v EU prodávat pouze brynza vyrobená na Slovensku, při jejíž výrobě jsou dodržována přísná kritéria. Výrobci usilují o to, aby brynza dostala přívlastek probiotic-ký výrobek. „Na západoevropské trhy vstupujeme s heslem ,Jezte brynzu -prodloužíte si život,“ dodal.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Jiří Grund: Za předražené ceny mobilních tarifů mohou…

  • Firma s hypotékami za 22 miliard

  • Nejnadějnější český export: STRV vyvíjí z Prahy aplikace…

  • Petr Zahradník v Euro TV: Evropa se změní, brzo a hodně

  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít