Menu Zavřít

Slavný pokerový turnaj zavítá poprvé do Prahy

24. 11. 2011
Autor: profit

Již za několik dní bude Praha hostit jeden z nejznámějších pokerových turnajů na světě – World Poker Tournament (WPT). Řada špičkových hráčů se sejde začátkem prosince v pražském hotelu Corinthia Tower. Hlavním sponzorem pětidenního eventu je bwin, jedna z předních společností herního průmyslu.

Foto: WPT

WPT je jedním z nejslavnějších a nejprestižnějších turnajů, které svět pokeru nabízí. Série hlavních turnajů se odehrává v různých státech na třech kontinentech, nově od letošní sezony i v České republice, a vrcholí turnajem ve slavném casinu Bellagio v Las Vegas. Pro pražský turnaj, který se koná 1. – 5. prosince, je vypsán buy-in ve výši 3 200 + 300 eur. Fanoušci pokeru mohou sledovat turnaj živě na www.bwinpokerblog.com.

BRAND24

Turnaj WPT se zasloužil o boom pokeru na celém světě, prostřednictvím TV přenosů, které se jako první začaly dělat právě z turnajů WPT. Význam akce ukazují i seznamy hráčů, kteří se díky WPT stali milionáři, například Daniel Negreanu, Gus Hansen nebo Barry Greenstein.

Poker je v současnosti nejrozšířenější hrou napříč kontinenty. Je to fenomén, který velkou měrou přispěl k rozvoji internetové zábavy a hra s nezadržitelným růstem hráčů. Hraje se v několika variantách, přičemž nejznámější verzí je tzv. Texas Hold’em Poker, která, jak název sám napovídá, vznikla v Texasu. Existuje řada turnajů konajících se po celém světě, kterých se účastní profesionálové i amatéři. Kdo nemá odvahu hrát osobně, může využít hojně rozšířené online pokerové herny. Například bwin.com nabízí instruktáž o pravidlech a hraní, řadu online turnajů a kvalifikace na live turnaje.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).