Menu Zavřít

Skupina Internet Retail rozšiřuje své dopravní služby

15. 7. 2011
Autor: profit

Skupina Internet Retail, která sdružuje celkem sedm předních českých a slovenských internetových obchodů, zavádí ve spolupráci s dopravní společností DPD nové služby.

Skupina Internet Retail rozšiřuje své dopravní služby

Foto: Profimedia.cz

Kromě lepší koordinace dodávek jde i o večerní doručování či platby kartou. Cílem je větší pohodlí pro zákazníka.

České internetové obchody KASA.cz, Obchodní-dům.cz, Nakupuj.com a Megaobchod.cz mohou nyní kromě hojně využívané komfortní dopravy zákazníkům nabízet i službu tzv. časových oken, která v případě volby doručení zboží firmou DPD zákazníkovi v den expedice zásilky zaručí odeslání automaticky generované SMS nebo e-mailové zprávy, která obsahuje informaci o tříhodinovém doručovacím časovém okně. Pokud příjemci termín doručení nevyhovuje, může jej jednoduše změnit odpovědí na SMS zprávu nebo e-mail. Zároveň se zákazník může spolehnout na to, že jej kurýr bude telefonicky kontaktovat v případě, že nebude moci dodržet čas doručení zaslaný v SMS zprávě nebo e-mailu. Zákazníci z Prahy, Brna a Ostravy navíc mohou využít i večerní doručování, a to v časovém rozmezí 17 - 20 hod. Večerní doručení stačí jednoduše zvolit při zadávání typu dopravy a platby v závěru internetového nákupu.

Z častých průzkumů chování zákazníků internetových obchodů vyplývá, že mezi hlavní argumenty pro nakupování v e-shopech patří vedle nižší ceny a širšího sortimentu než v kamenných prodejnách i pohodlná doprava zboží až do domu. Ta je však nutná vždy zkoordinovat tak, aby zákazníkům časově vyhovovala. Předpokládáme, že nové služby zákazníci uvítají, protože díky nim si budou moct lépe naplánovat čas doručení zboží,“ uvedla Jitka Součková, marketingová ředitelka skupiny Internet Retail.

BRAND24

Další významnou novinkou je i platba kartou. Doposud bylo nutné dobírky hradit pouze v hotovosti, což především u nákladnějších nákupů mohlo způsobit zákazníkům problémy. Internet Retail proto ve spolupráci s DPD nabízí pohodlnou úhradu platebními kartami VISA, VISA Electron, MasterCard, MasterCard Electronic a Maestro.

Některé z obchodů skupiny Internet Retail již dříve zavedly tzv. komfortní dopravu, kdy řidič poskytne pomoc při přesunu zboží až do bytu, a to i v případě vyššího patra, a asistenci při vybalení a kontrole zboží a vyřízení veškerých dokladů, včetně nákupu na splátky. Zboží je vždy doručeno v předem dohodnutý čas a objednat lze i odvoz obalů nebo vysloužilého výrobku. Služba je žádaná především u zboží větších rozměrů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).