Školení na rozpoznání kvality piva

18. června 2007, 00:00 - admin
18. června 2007, 00:00

Čeští pivaři budou moci získat oprávnění pro odborné posouzení kvality piva v restauracích. Předpokladem pro získání certifikátu je úspěšné zakončení programu „Trénink senzoriky piva“, který dva roky dotuje EU. V ČR jde údajně o ojedinělý projekt, který už absolvovali i obchodníci velkých pivovarů.

„Světové pivovary za tato školení svých nevýrobních zaměstnanců platí statisíce,“ řekl Jiří Fáměra z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze.

Zkoušky jsou tvrdé, úspěšný absolvent dostane certifikát. „Bude schopen posoudit kvalitu piva,“ řekl Fáměra, který pracoval přes deset let jako vedoucí jakosti a výzkumu Plzeňského Prazdroje. Cena kurzu je 4700 korun na osobu, z toho 3500 korun dotuje Evropská unie.

Mohlo by vás zajímat

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

Hry pro příležitostné hráče