Školení na rozpoznání kvality piva

18. června 2007, 00:00 - admin
18. června 2007, 00:00

Čeští pivaři budou moci získat oprávnění pro odborné posouzení kvality piva v restauracích. Předpokladem pro získání certifikátu je úspěšné zakončení programu „Trénink senzoriky piva“, který dva roky dotuje EU. V ČR jde údajně o ojedinělý projekt, který už absolvovali i obchodníci velkých pivovarů.

„Světové pivovary za tato školení svých nevýrobních zaměstnanců platí statisíce,“ řekl Jiří Fáměra z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze.

Zkoušky jsou tvrdé, úspěšný absolvent dostane certifikát. „Bude schopen posoudit kvalitu piva,“ řekl Fáměra, který pracoval přes deset let jako vedoucí jakosti a výzkumu Plzeňského Prazdroje. Cena kurzu je 4700 korun na osobu, z toho 3500 korun dotuje Evropská unie.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče