Menu Zavřít

Škoda zvažuje prodej budovy ředitelství v Plzni

11. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Plzeňská Škoda Holding zvažuje prodej rozsáhlé čtyřpatrové budovy ředitelství poblíž centra města u hlavní brány v Tylově ulici. Podnik zatím ale pouze sonduje zájem u firem, kraje i města. Více než polovina ze stovek kanceláří je nevyužitá. Část z nich Škoda pronajímá.

„Rozhodnutí o prodeji zatím nepadlo, ale dá se očekávat v příštím roce,“ řekl místopředseda představenstva holdingu Tomáš Krsek.

Škoda Holding nedávno zahájila stavbu tří nových výrobních hal Škody Transportation, kde se budou vyrábět lokomotivy, tramvaje a vozy metra. Jejich součástí bude administrativní objekt, kam se má přestěhovat také vedení celého holdingu. Jejich otevření se plánuje v lednu 2008.

BRAND24

„Prodej objektu ředitelství není naším podnikatelským záměrem,“ dodal Kresk. Potvrdil ale, že budova je naddimenzovaná. Ještě v 80. letech minulého století měla Škodovka téměř 40 tisíc zaměstnanců, nyní necelou desetinu. Na začátku 90. let bylo v kancelářích ředitelství zhruba 500 zaměstnanců, nyní jich je tam asi desetina a více už jich nebude.

Plzeňský magistrát tvrdí, že město by tak rozlehlou budovu těžko využilo. Podle jeho vedení bude určitě drahá a nákladný bude také její provoz. Navíc by se pro potřeby úředníků musela náročně upravit. Magistrát i krajský úřad mají vyhovující prostory.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).