Menu Zavřít

Škoda testuje vozy pro metro

21. 3. 2005
Autor: Euro.cz

krátce Plzeňská Škoda chce nabídnout Praze nové vozy metra. První vůz vlastní výroby, který je zárodkem nové soupravy, již Škoda testuje na zkušební trati u kačerovského depa. Firmě Siemens, jejíž nové soupravy v posledních pěti letech ovládly trasu C, by tak přibyla konkurence.

krátce

Plzeňská Škoda chce nabídnout Praze nové vozy metra. První vůz vlastní výroby, který je zárodkem nové soupravy, již Škoda testuje na zkušební trati u kačerovského depa. Firmě Siemens, jejíž nové soupravy v posledních pěti letech ovládly trasu C, by tak přibyla konkurence.

„Chceme naše vlaky především vyvážet. Ovšem proto, aby firma uspěla v zahraničí, musí se prosadit i na domácím trhu, takže v Praze do toho určitě také půjdeme,“ řekl mluvčí Škody Karel Samec.

BRAND24

„Počítáme s tím, že za dva roky bychom mohli vypsat výběrové řízení pro další nové soupravy metra pro Prahu, a tam by se mohla Škoda rovněž přihlásit,“ řekl pražský radní pro dopravu Radovan Šteiner.

Obě konkurenční soupravy jsou stejně rychlé. Vagon od Siemensu je ale větší, vejde se do něj na 280 stojících a sedících cestujících, zatímco do škodováckého pouze 255.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).