Menu Zavřít

Singing Rock otevřel výcvikové středisko

20. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Výcvikové a školicí středisko otevřel v Poniklé na Semilsku výrobce potřeb pro horolezce a výškové práce.

Autor: Profit

Areál v těsném sousedství závodu je určen nejen pro horolezce, ale především pro lidi, kteří bezpečný pohyb ve výškách potřebují při své každodenní práci, tedy hasiči, záchranáři,kominíci, vojáci a zásahová jednotka policie. „Může posloužiti k nácviku oprav sloupů vysokého napětí nebo zásahu na lanovce,“ řekl mluvčí společnosti Vojtěch Dvořák.

BRAND24

Podobně rozmanité tréninkové středisko prý zatím nemá v Česku obdoby.Pracovníci mají možnost si v něm vyzkoušet pohyb po střešes variabilním náklonem, úskalí zásahu na stromě, stožáru antény a nafasádním lešení. Silo zase umožňuje nácvik pohybu ve stísněnémprostoru. „Do podzimu se areál rozšíří ještě o kanalizační potrubía dva stožáry lanovky,“ dodal Dvořák. Podstatnou část zásahů je přitommožné trénovat pod střechou.

Tréninkové středisko by podle Dvořáka mělo přispět k větší bezpečnosti lidí pracujících ve výškách. Účastníci výcvikových kurzů si v praxi vyzkoušejí vše, co je připráci či zásahu může potkat, součástí programů je i seznámenís legislativou a bezpečnostními předpisy. „V polygonu máme napříkladi testovací pádovou věž a frekventanti kurzu mohou na vlastní očividět, co se stane, když spadnou a nebudou mít tlumič pádu,“ dodalDvořák.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).