Menu Zavřít

Severní Morava chystá protesty proti zastavení silničních staveb

18. 8. 2010
Autor: profit

Některá moravskoslezská města a obce, kterých se týká zastavení silničních staveb, chtějí proti rozhodnutí ministerstva dopravy (MD) protestovat. Obyvatelé Bohumína na Karvinsku začínají podepisovat petici proti "zmrazení" rozestavěného mostu ve městě.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

Návrh částečného řešení tamní situace přiveze ministr dopravy Vít Bárta (VV) do Bohumína příští týden. Vedení Velké Polomi a Hrabyně na Opavsku zvažují protestní blokádu kvůli zastavení stavby na přetížené silnici I/11, která obce protíná. Tříčlenný petiční výbor začne v Bohumíně sbírat podpisy nejpozději ve čtvrtek. Cílem petice je přimět ministra, aby změnil své rozhodnutí zastavit stavbu strategického mostu mezi centrem města a jeho částí Skřečoň, který se nachází na hlavním tahu mezi Bohumínem a Karvinou. Původní most byl zbourán a doprava včetně kamionové je objížďkami zatažena do centra města.

„Okrajové části města jsou odříznuté. Objížďky vedou po absolutně nevyhovujících vedlejších silnicích, kde mají dva kamiony problém se vyhnout. Zhruba kilometrový úsek do centra se jezdí půl hodiny. Nejsou na nich ani chodníky, přitom tudy chodí děti do školy. Kdo nám zaručí jejich bezpečnost?,“ řekla ČTK členka petičního výboru Markéta Opartyová. Dodala, že věří v ministrův zdravý rozum, až situaci ve městě uvidí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).