Menu Zavřít

Setkání skončila, od ledna jedeme znovu

12. 12. 2005
Autor: Euro.cz

Konferencí v královéhradeckém Adalbertinu skončil minulou středu letošní cyklus regionálních podnikatelských setkání Profitu. Třináctkrát se nám podařilo sezvat do jednoho sálu zástupce samosprávy a hospodářských komor s místními živnostníky a majiteli firem. Konference měly dva cíle.

Prvním bylo zprostředkování užitečných informací ze strany krajských úřadů, agentury CzechTrade, regionálních komor a našich obchodních partnerů směrem k podnikatelům. Tento záměr se, alespoň doufám, podařilo naplnit.

Druhým cílem bylo iniciovat výměnu názorů na podnikatelské prostředí v daném regionu. Tady jsme narazili na zvláštní věc -podnikatelé se báli v rámci oficiálního programu kritizovat zástupce veřejné správy. Vše podstatné bylo diskutováno až při separátních schůzkách při rautu. Není divu: kdo dělá problémy, nedostane příště zakázku.

Ilustrativní byl právě poslední Hradec, kde se účastníci setkání „rozmluvili“ až po odchodu zástupkyně krajského úřadu. A pak si nebrali servítky - obvinili veřejnou správu z neschopnosti.

BRAND24

Proto na tomto místě opakuji to, co jsem už psal - nebojte se do Profitu psát o bariérách podnikání. A přijďte opět na naše setkání v příštím roce, naše vydavatelství bude tyto akce co do počtu rozšiřovat. Přitom hodláme zvát více politiků a úředníků. Ať slyší, co vás trápí!

Erich Handl, šéfredaktor

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).