Menu Zavřít

Šedesát frankfurtských premiér

15. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Automobilky bojují proti recesi v odvětví odvážnými studiemi, menšími vozy a supersporťákyMEZINÁRODNÍ AUTOMOBILOVÁ VÝSTAVA VE FRANKFURTU, KTERÁ MÁ CELÝ TENTO TÝDEN BRÁNY OTEVŘENÉ PRO LAICKOU VEŘEJNOST, SE V OSMI HALÁCH GIGANTICKÉHO V ELETRŽNÍHO KOMPLEXU SNAŽÍ VŠEMI SILAMI BOJOVAT PROTI RECESI AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU.

Automobilky bojují proti recesi v odvětví odvážnými studiemi, menšími vozy a supersporťáky

BRAND24

MEZINÁRODNÍ AUTOMOBILOVÁ VÝSTAVA VE FRANKFURTU, KTERÁ MÁ CELÝ TENTO TÝDEN BRÁNY OTEVŘENÉ PRO LAICKOU VEŘEJNOST, SE V OSMI HALÁCH GIGANTICKÉHO V ELETRŽNÍHO KOMPLEXU SNAŽÍ VŠEMI SILAMI BOJOVAT PROTI RECESI AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU.

Továrny jako BMW nebo Mercedes neváhaly dokonce pro svou expozici zabrat každá celý jeden hangár. Přestože se organizátoři chlubí, že Frankfurt 2003 odhaluje celkem šedesát premiér nových vozů, skutečně důležitých čerstvých modelů je tak zhruba do dvaceti. I tak ale Frankfurt budil dojem, že v důležitosti zde uvedených novinek letos předstihne jarní Ženevu… Skupina českých novinářů hned první den po ránu zamířila nejprve do haly 3, kde Škoda slíbila představit koncept rodinného „téměř“ LUV Roomster. Opravdu tam byl. Vpředu má design odkazující ke vzhledu dopravních letadel vzbuzovat pocity dynamičnosti a pohybu. Zadní část je co nejpraktičtější včetně šoupacích dveří a až o třičtvrtě metru posunovací lavice druhé řady. Šéf vývoje Škody vlastnoručně předváděl, jak snadno lze během půlminuty uvnitř auta upevnit horské kolo nebo kočárek a jak se snadno sedadla vpředu dají otočit o 180 stupňů čelem k cestujícím vzadu. Z nadhledu zaujme Roomster dvojicí pevných, velkých střešních oken. Mají prý u automobilu vyvolat dynamický dojem letícího šípu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).