Menu Zavřít

Schneider Electric podepsala s AREVOU Memorandum o porozumění při dostavbě Jaderné elektrárny Temelín

5. 3. 2012
Autor: profit

Memorandum je vyjádřením připravenosti spolupracovat na vybudování nových bloků Jaderné elektrárny Temelín v případě, že zadavatel společnost ČEZ vybere pro dostavbu firmu AREVA.

Foto: Karel Šanda / TÝDEN

Společnost Schneider Electric, která je globálním specialistou na ovládání energie, se spolu s ostatními dodavateli připojila k Memorandu o porozumění a spolupráci s potenciálními dodavateli jaderných bloků v Temelíně, které se chystá ČEZ dostavět.

Schneider Electric je významným dodavatelem pro jadernou energetiku nejen ve světě, ale také v České republice a na Slovensku. Naše technologie pracují v Dukovanech, v Jaslovských Bohunicích i v Temelíně. Chtěli bychom zdůraznit, že velká část naší produkce pochází z továrny v jihočeském Písku, a proto jsem přesvědčen o tom, že naše technologie a řešení najdou své místo i v nové části Temelína. Velmi rádi se proto k memorandu společnosti AREVA připojujeme,“ říká Jaroslav Žlábek, generální ředitel a statutární zástupce Schneider Electric v České republice, který memorandum za Schneider Electric dnes podepsal.

Memorandum bylo podepsáno na Francouzské ambasádě za účasti velvyslance Francie v České republice jeho excelence pana Pierra Lévy.

BRAND24

AREVA si společnost Schneider Electric vybrala jako svého partnera na tak obrovském projektu nejen díky dlouhodobé spolupráci, společné akvizici a velkým zkušenostem v jaderné energetice, ale také díky tomu, že Schneider Electric je tradičně silným světovým energetickým hráčem s evropskými kořeny a patří k finančně nejstabilnějším společnostem na světě. „Investujeme obrovské prostředky do rozvoje technologií, které se již v současnosti podílejí na energetických úsporách, vyvíjíme chytré sítě, podporujeme technologie pro udržitelný rozvoj. Je pro nás naprostou samozřejmostí, že myslíme na budoucnost naší planety a dbáme o životní prostředí. Naše účast v tomto projektu je svým způsobem zárukou toho, že v Temelíně takové technologie budou,“ dodává Jaroslav Žlábek.

Smluvní strany podepisují Memorandum především proto, aby oznámily svůj záměr spolupracovat na tak významném evropském projektu, jakým dostavba Jaderné elektrárny Temelín je. Memorandum však neomezuje jednotlivé strany spolupracovat na jiných projektech. Platnost Memoranda je stanovena na tři roky od jeho podpisu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).