Menu Zavřít

Sazka bude muset zastavit provozování číselných loterií

9. 5. 2011
Autor: profit

Ministerstvo financí dnes vydalo zprávu, ve které žádá o pochopení, že výsledek správního řízení může zveřejnit až poté, kdy byl doručen účastníku řízení.

Sazka bude muset zastavit provozování číselných loterií

Foto: Profimedia.cz

Ministerstvo nicméně potvrdilo, že dnes rozhodlo o dočasném zastavení provozování číselných loterií společností SAZKA, a.s.,  Důvodem rozhodnutí je, že SAZKA, a.s. nevyplatila v zákonné lhůtě výhru v číselné loterii SPORTKA ve výši 103 412 732 Kč. Dle zpráv z kontrol FÚ pro Prahu 1 v SAZCE, a.s., byla zatím uhrazena pouze menší část z této výhry.

Dočasné zastavení provozování je vydáno na dobu 30 kalendářních dnů a znamená, že dnem nabytí právní moci předmětného rozhodnutí,  tj. uplynutím 15 dní od doručení rozhodnutí SAZCE, a.s., je SAZKA, a.s.  povinna zastavit příjímání sázek na číselné loterie. SAZKA, a.s. však může podat proti předmětnému rozhodnutí do 15 dní od doručení rozklad, v tomto případě teprve rozhodnutím ministra financí o rozkladu se stává rozhodnutí o dočasném zastavení pravomocné a vykonatelné.

BRAND24

Rozhodnutí o dočasném zastavení provozování číselných loterií předvídá rovněž možnost, že SAZKA, a.s. předmětnou výhru do doby nabytí právní moci rozhodnutí vyplatí. V tomto případě by to byl důvod pro zastavení správního řízení o dočasném zastavení provozování číselných loterií. Podle loterního zákona lze provozování loterie a jiné podobné hry dočasně zastavit maximálně na dobu 60 kalendářních dní.

Akciová společnost SAZKA si dovoluje zdůraznit, že toto rozhodnutí jí umožňuje i nadále plně pokračovat ve své činnosti, přijímat sázky, vyplácet výhry a SAZKA tak i nadále činí,“ okomentoval rozhodnutí ministerstva Jan Tuna, mluvčí společnosti Sazka, který dodal, že důvodem rozhodnutí je jediná nedoplacená výhra, kterou SAZKA, a.s., doplácí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).