Menu Zavřít

Šašek provokuje: Zázraky se pořád ještě dějí

24. 7. 2014
Autor: Profimedia.cz

Jistě málokdo pochybuje, že Šumava je kouzelná. Miliony turistů ročně onu magii lesů, klidných paloučků a dravých řek objevují na kole, na běžkách a na dalších satanových nástrojích. Přesto si jen málokdo povšiml skutečných zázraků, které se nejen na Šumavě, ale také na dalších podobných chráněných územích odehrávají. Jsou to ekofarmy.

Bohu a Evropské unii milé projekty tam rostou jako houby po dešti – a že v případě Šumavy je to přirovnání více než přesné! Někteří si z toho dokonce dělají solidní byznys sponzorovaný právě z evropských peněz. O ty tu ale nejde – že někdo nadsadí faktury, aby se mu „spoluúčast“ vrátila z Evropy, v Česku šokuje asi málokoho. To skutečně kouzelné se děje trochu jinak.

Předně – magický je vždy samotný prodej parcely, která bývá často více než exkluzivní a pro normální dům by byla neprodejná, protože ochránci přírody i samotný majitel původního pozemku by to nedovolili. Ale ekofarma, to je jiná věc, tu všichni milují a chtějí ji tam mít.

Poté se rok dva staví monumentální kolos a tatrovky přes Kvildu jezdí častěji, než když se ve vedlejší Modravě stavěl Bakalův domeček. Nákladní auta mohou jezdit i do míst, kam ani pěší nemůžou, aby náhodou nepolámali nějakou tu květinku nebo nožku broučka. A po té vší úpěnlivé snaze se konečně může kolaudovat, takže všemi vysněná ekofarma je konečně na světě!

Během první noci ekofarmy ale konečně nastane zázrak. Z temného lesa se náhle přikrade víla a mávnutím svého kouzelného proutku se z ekofarmy rázem stane rodinný penzion, u jehož brány je přivázaná nebohá koza pro potěšení potomků Pražáků, kteří v penzionu budou trávit své dovolené.


Čtěte další Šaškovy provokace:

Šašek provokuje... Zprávy horkou jehlou a zavádějící nálepky

BRAND24

Šašek provokuje: Legendární budou jednou v Česku všechny kapely

Šašek provokuje: Hlavně se pořád nedivme

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).