Menu Zavřít

Šašek provokuje: Xenofobové, náckové a Lidovky

7. 1. 2016
Autor: Profimedia.cz

Šašek by se měl přejmenovat, protože se mu poslední zhruba rok zdá, že už nepíše skoro žádné vtipné věci. Je to tím, že ho úroveň diskuze v této zemi štve tak, jak za svůj středněvěký život ještě nezažil. A kralovat tomu začínají Lidové noviny. Kam se hrabou všechny ty Pravé prostory, Eurábie či jiné přiznaně ultrapravicové plátky odpovídající kvality. „Lidovky“ zneužívají svou historii, protože si čtenáři myslí, že čtou zpravodajství a relevantní názory. Nečtou. Čtou zmanipulovaný hnus.

Šéfredaktor, hlavní Babišův ideolog, si najal mladé, talentované hošíky a děvčata (bohužel ještě moc mladé na kritický rozum). Tato úderka pomáhá odvolávat Babišovi nepohodlné lidi, očerňovat protivníky, manipulovat různá trestní řízení. Redaktoři si hromadně namluvili, že vedou svatý boj proti prohnilosti v politice symbolizované premiérem Sobotkou a jeho poradci, právníkem Pokorným a lobbistou Růžičkou.

Ti tři jsou, pravda, momentálně asi jediní, kteří mohou Babišovi pomoci nevyhrát příští volby. LN strašně moc chtějí chlebodárci pomoci vybudovat růžovou budoucnost života v zemi jedné strany a jednoho vlastníka.

Xenofobní web

Tak Sobotka dostal včera za uši. Odporný nacistický server white-media mu ukradl e-maily a Lidovky se ani nesnažily zakrýt svou euforii. S chutí se v soukromí premiéra pohrabaly a ještě si zavěštily, že to pro premiéra možná neskončilo. Patrně proto, aby LN mohly server white-media používat jako relevantní zdroj, cíleně zmanipulovaly identitu svého nového kamaráda. Na prvních třech stranách do zblbnutí opakují, že je to xenofobní web.

Šašek tedy musí své mladší kolegy Tománka, Koutníka, Mazancovou a jejich editory poučit o významu slov. Xenofobie = strach z cizího, z cizinců. White-media strach z cizinců neprojevují, ale okrádají „nepřátele“ o soukromí, vyhrožují jim násilím a smrtí, ponižují a zesměšňují je, trestným způsobem se vyjadřují o jiných rasách a národnostech. Tohle, kdysi i milé Lidovky, není xenofobie.


Přečtěte si další Šaskovy provokace:

Šašek provokuje: Sociální realita

Šašek provokuje: Nebezpečně prázdný rok

BRAND24


Omluva

Společnost Mladá fronta, a.s. se omlouvá společnosti MAFRA, a.s. za to, že v článku „Šašek provokuje: Xenofobové, náckové a Lidovky,“ který byl v deníku E15 a na serveru www.e15.cz zveřejněn dne 7.1.2016, nepravdivě uvedla, že deník Lidové noviny vydávaný společností MAFRA, a.s. „chce pomoci vybudovat růžovou budoucnost života v zemi jedné rasy“.“

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).