Menu Zavřít

Šašek provokuje: Šašek a jeho koučství

3. 4. 2014
Autor: Profimedia.cz

Šašek ví, co je in. Nové trendy zachytí a rovnou žije, protože všechno je pak takové bezpečnější.

Proto platí brutální hypotéku na řadový domek s devadesátiminutovým dojezdem do centra Prahy (kde je ten developer, který mu nemovitost prodal na lákadlo, že těch minut je dvacet?) a blbými sousedy. Přestal kouřit a běhá, jeho dvě děti se jmenují Ella Emma a Tadeáš Tobiáš a manželka používá nepřechýlené příjmení (Tereza Šašek).

Stejně jako jeho peers na sociálních sítích i šašek cítí silný tlak doby, vleklé krize, která část Čechů uvrhla do hlubin atavistických starostí o primární obživu a část těch materiálně šťastnějších v pocit, že jejich výkon v práci je cosi jako vrcholový sport. Jejich těla zničená posedáváním a stresem potřebují osobní trenéry, jejich duše – kouče. A tak se šašek rozhodl, že si také jednoho najde.

Hledání kouče

Internet mu to neusnadnil. Česká Wikipedie pod pojmem kouč vysvětluje, že jde o příslušníky vladycké rodiny z bílinského panství. Nevadí. To Česká asociace koučů poradila lépe: každý kouč, který si účtuje méně než šest tisíc korun za hodinu, je podvodník. Šašek pustí k vodě svého psychologa s Ph. D. a tři sta hodinami terapeutického výcviku, který si za hodinu účtuje pětikilo, a začne hledat pravého kouče.

Koučka, hezká paní, mu nabízí „nalezení bloků bránících v projevení ženské složky, nalezení vnitřního naplnění jako ženy“. To stojí za úvahu. Jiný kouč slibuje: „Neřeknu vám, co a jak máte udělat, ale pomohu vám na to přijít.“ A další kouč prozrazuje, že koučové nepotřebují vědět vše o oblasti, v níž klienta koučují. Bývají prý dokonce lepší, když o ní vědí jen málo.

Šašek se také dozvěděl, že „kouč neradí lidem, co dělat, ale umí klást chytré otázky“. Ha! Šašek nepotřebuje kouče! Šašek, až ho vyhodí z práce, se stane opravdovým koučem sám. Bude nějakých deset hodin měsíčně klást chytré otázky a splatí i hypotéku.


Čtěte další Šaškovy provokace:

Šašek provokuje: Mediální šaškárny

BRAND24

Šašek provokuje: S enzymoterapií a klimakteriem na šaška nechoďte

Šašek provokuje: Ani Laibachu se dnešek moc nezdá

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).