Menu Zavřít

Šašek provokuje: Padesát odstínů problémů

11. 6. 2015
Autor: Profimedia.cz

Česko má konečně svůj skandálek spojený s filmem Padesát odstínů šedi. Zatímco ve světě se téměř vždy jednalo o větší či menší zásah cenzury, u nás zrovna tohle nehrozilo. Sice se na plakátech u kin psalo, že to je od patnácti, nápisy ale neodradily zástupy dívek z osmých a devátých tříd. Hlavně, když zaplatí. O to víc šokuje, že na jedné základní škole ve východních Čechách byla vyhozena učitelka za to, že osmákům pouštěla ukázku z tohoto filmu.

Tento čin sebou nese hned několik závažných problémů, ale rozhodně ne to, že by učitelka pouštěla dětem něco ohrožujícího jejich mravní vývoj. Tento film totiž nic takového nenabízí, natož pokud je pravda to, že učitelka pouštěla jen ukázku. Vyhazov by si učitelka ale opravdu zasloužila. Dětem totiž cíleně kazila vkus. Nebo si nekvalit filmu nebyla vědoma, a pak si zasloužila vyhazov také.

Šaška ale zaráží to, čeho si nikdo nevšiml, nebo neuvědomil. A to je otázka, kde ona učitelka vzala kopii tohoto filmu. Oficiálně se totiž DVD a Blu-raye s tímto skvostem na stáncích objeví až příští týden (přesně to je 17. června) a ona hříšnice tak prostě neměla legální šanci pustit dětem vybranou ukázku. Možná jim pouštěla jen trailer, a pak už je asu šašek úplně mimo realitu, protože všechny upoutávky na jakýkoli film jsou důsledně prohnány americkou cenzurní asociací (pardon, oficiálně se jí říká Asociace amerického filmového průmyslu) a mohou na ně koukat i děti v mateřských školách.

Pravděpodobnější ale je, že si učitelka tento film prostě někde stáhla a pak tuto pirátskou kopii ještě šířila dál. A to už je opravdu mimo mantinely české legislativy.


Čtěte další šaškovy provokace:

http://nazory.euro.e15.cz/komentare/sasek-provokuje-mentalita-holokaustu-1175016

BRAND24

Šašek provokuje: Češi prostě neumějí být favority

Šašek provokuje: Smrt neporazíš. Ale doktorům vydělat můžeš

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).