Menu Zavřít

Šašek provokuje: Jabko hrušky? ANO!

7. 11. 2013
Autor: Profimedia.cz

Šašek došel ve svých potemnělých podzimních úvahách k zásadnímu poznatku, kterým zároveň bohužel rozvrátil svůj dosavadní světonázor. Jabka a hrušky lze sčítat! Ba co víc, lze k nim směle přičíst i libovolné další druhy ovoce a dokonce i zeleninu.

Šašek neváhal, a přestože to není jeho zvykem, celou teorii prohloubil. Přičetl maso, vejce, svetry, kalhoty, mikrovlnky, auta, domy a zahrady. Až objevil bájné postalgebrální univerzum: Sčítat lze všecko se vším. A proto všechno sečetl a už má výsledek. Pro přehlednost jej zaokrouhlil na dvě desetinná místa: 18,65.

Mírou své axiomatičnosti toto číslo v Česku o volebním víkendu rázem ukončilo nesmyslnou nadvládu čísla pí i zlatého řezu. Šašek odmala věří, že jej obklopují věci, které lze kleštěmi a klíči racionalismu s trochou štěstí a WD 40 demontovat. Ale v pohádce už je nějaký ten pátek a ví, že to vždycky neplatí. A tak přijal jako vyšší moc…

…že své ANO v roce 2013 do volebních kolumbárií podle STEM/MARK ukládali stejnou měrou jak staří, tak mladí, jak vzdělaní, tak manuálně zruční, jak majetní, tak idealisté, jak někdejší bláhoví loajalisté, tak patologičtí voličští prostituenti, jak zaměstnanci, tak ti na volné noze živnosti či úřadu práce, a co více, poprvé se vyjádřili i přesvědčení nevoliči. Jednoduše ingredience, které jsou silným kafem i pro německou kuchyni.

Byť šašek aritmetickým genem neoplývá, něco si z hodin počtů zapamatoval: Věci se dají sčítat, jen pokud se převedou na společný jmenovatel! Nebo snad utrpením lavic základní školy zjemnělým pouze milosrdností infantility prošel zbytečně? A tak začal pátrat.

Šašek se na tomto místě musí pochlubit – společný jmenovatel jabkohrušek po egodrásající intelektuální tortuře objevil. Je jím vášeň pro proklatě dobré, grilované, vodňanské kuře. Aneb na gól může nahrát kdokoli a produktivní jsou nejen křídla, ale i stehna a snad dokonce i biskup. Šaškova cingrlata vesele řinčí a hruď se nadouvá: tohle může chápat jenom on!

KMOTR s námi!


Čtěte další Šaškovy provokace:

Šašek provokuje: Volby konečně udělaly jasno

BRAND24

Šašek provokuje: Volte hrad

Šašek provokuje: Umíte trojčlenku a procenta?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).