Menu Zavřít

Šašek provokuje: Dobrý den, pane Ares(2013)364951

21. 3. 2013
Autor: Profimedia.cz

Šašek se za léta praxe propracoval k několika nepříliš patrným, natož oficiálně udělovaným, ale přesto významným oceněním. S dojetím tak vzpomíná na záplavu pohledů z jedné moravské obce, které v době internetového pravěku dostal od tamních občanů, neboť v článku o jejich ceněném zámku použil fotku zcela jiné historické památky.

Pobaveně vzpomíná i na jednoho nejmenovaného mluvčího nejmenovaného provozovatele nejmenované pražské arény, který na něj kvůli celkem nevinnému, ale pravdivému článku o malém zájmu o luxusní sky-boxy do telefonu řval tak, že jej bylo slyšet i se sluchátkem půl metru od hlavy. Jen k té slibované žalobě to zatím šašek nedopracoval, ale co, času je ještě dost.

Nyní však šašek dosáhl mety nejvyšší. Stalo se z něj číslo. Je jednací a konkrétně zní Ares(2013)364951. Hezké, že!? Šašek je obdržel poté, co vznesl dotaz na jeden z generálních direktoriátů Evropské komise. Obratem přišla strojově vygenerovaná odpověď s uvedeným číslem a poznámkou, že dotaz vedou v patrnosti a kdyby zcela náhodou do 15 dnů nedorazila odpověď, ať to tedy ještě raději šašek zaurguje.

Šašek se ale zároveň trochu vyděsil. Co když je udělení čísla prvním náznakem nové směrnice Evropské komise, podle níž budou v první vlně očíslováni všichni novináři, jež napadne do Bruselu zaslat dotaz, ve druhé pak všichni ostatní žurnalisté, ve třetí pak lidé z bulváru? A v rámci boje s rozbujelou byrokracií pak komise zavede jednotnou univerzální odpověď s číslem a poučkou o možnosti dotaz po 15 dnech urgovat, čímž náklady na tiskové oddělení EK klesnou o další tisíce procent? Hrůza.

Když nad tím tak šašek přemýšlí, i taková univerzální odpověď by ale byla informačně nabitější než řada reakcí, jež za dlouhá léta dostal od mluvčích tuzemských firem a institucí a které nejenže neměly pořadové číslo, ale neodpověděly vůbec.


• Čtěte také:

BRAND24

Šašek provokuje: Náhlá smrt

Šašek provokuje: Jak se stát krysařem? Stačí pár drobných v kapse

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).