Menu Zavřít

Šašek provokuje: Čumí do mobilu – a psa na volno

15. 10. 2015
Autor: Profimedia.cz

Pes je prý nejlepší přítel člověka. Stačí si na internetu prohlédnout tisíce fotografií a videí hafounů ve všemožných veselých i smutných pózách. Snad i to nejzatvrzelejší srdce pak zatouží někde stranou nějaké to Jeho Plyšstvo pohladit a nechat se od něj olíznout.

Část městských pejskařů si ovšem nepořídila čtyřnohé tvory jako přítele pro sebe či rodinu, ale jako zbraň na ostatní – asi jako cyklisté horská kola, část řidičů značku Audi nebo pražští taxikáři auto libovolné značky. Lze tak potkávat nesvéprávné blby čumící do mobilu, přičemž někde poblíž nich kluše bulteriér či vlčák bez vodítka, v horším případě bez obojku.

Svěřenec bez dozoru tak má dost času vystartovat po protijdoucí osobě či psu, zatímco tupec zahleděný do moderní technologie má logicky výrazně opožděnou reakci. A pak můžete do bulteriéra třeba kopat – ten se jen tak nepustí.

Svoboda v ignoranci

Jiní „hrdinové“ zase spoléhají na nedotknutelnost, protože si pořídili hned dva vlčáky. Zatímco jednoho vleče po lese u nohy, druhý – nejpíš za odměnu – napadá okolí. Sám majitel to přitom zpovzdáli jen sleduje, protože nemůže zasáhnout. Vždyť už má plné ruce jednoho psa a pozdní volání „ke mně!“ na útočícího hafana s amokem je stejně účinné jako prosit politiky, aby nebrali úplatky.

Dotyčný se přirozeně ani neomluví a po rvačce hladí ublíženě agresivního chudáčka, protože v rámci obrany přece dostal od napadené strany po hlavě plastovým obalem od flexivodítka. Co na tom, že napadenému psovi krvácí natržené ucho.

Právě kvůli bezohledným majitelům psů, mylně považujícím svou ignoranci vůči okolí za druh svobody, chce Praha omezit volný pohyb psů. Jenže jak to tak bývá, blbové budou mít i nadále nevychované psy na volno a zodpovědní vlastníci na vodítku. Ve finále se nezmění nic, protože by to musel někdo kontrolovat. A takového strážníka s bločkem na pokuty šašek na místech, kudy chodí pejskaři, neviděl hodně dlouho. Pokud vůbec.


Čtěte další provokace:

Šašek provokuje: Zeman je muslimský prorok!

BRAND24

Šašek provokuje: Recenze nové desky Daniela Landy

Šašek provokuje: Uprchlíci morálky

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).