Menu Zavřít

Šašek provokuje: Byt na hypotéku? Snad raději umřít před důchodem

2. 10. 2014
Autor: Profimedia.cz

Nastal čas, kterého se šašek dlouho obával. Totiž čas koupě bytu a nuceného kontaktu s firmami, které se v čuchu na peníze mohou porovnávat s exekutory a v poskytování relevantních informací s finalisty soutěže Otevřeno/Zavřeno v kategorii zavádějící a zmatené informace. Ano, nastal kontakt s realitními kancelářemi.

To si takhle šašek šel prohlédnout celkem slušný byt. Po tirádě pozitivních slov od makléřky malé firmy s nenuceným úsměvem dostal k podpisu papír „jako jen takovou jistotu pro ni, že jsme na prohlídce byli“. Poté ale šašek překvapivě našel na papíru nenápadné písmo uvádějící, že se zavazuje koupit dotyčný byt pouze a jen od ní.

Rychlým pohledem na internet samozřejmě zjistil, že prostřednictvím dotyčné paní vychází byt o padesát tisíc draž. Tak šašek vyrazil do velké banky. A že mu její vlastní realitka najde pár tipů, a to i levnějších. Jen je nutné podepsat takovou jako registraci. Hádejte, co bylo napsáno na druhé straně – ano, zájemce se zavazuje po půl roku nekoupit byt přes třetí osobu. A to navíc šašek strávil čtyřicet minut vyplňováním různých formulářů a požadavků, aby mu obratem začaly chodit nabídky, které vůbec nesplňují požadované parametry.

Pak zase šašek napsal na dva inzeráty od jedné firmy přes internet. Během během šesti hodin mu přistály v e-mailu tři desítky nabídek, dvě třetiny samozřejmě zcela mimo mísu. A když firmě odpověděl, zda by se nemohla držet zadaných požadavků, pro změnu už nepřišla jediná nabídka.

A za to všechno realitky požadují čtyři procenta z ceny bytu. Práce makléřů přitom s hodnotou bytu vůbec nesouvisí. Nebo také chtějí devadesát tisíc korun, ačkoliv jejich práce má hodnotu tak o řád nižší.

Šašek si chtěl především koupit byt na důchod, neboť nebude mít na komerční nájem a nic od nikoho nezdědí. Ale teď vlastně začíná doufat, že se bude věk pro odchod do důchodu tak dlouho odsouvat, až se jej skutečně nedožije. A byt na hypotéku tak nebude potřebovat.


Čtěte další Šaškovy provokace:

Šašek provokuje: Hitparáda šokovala. Bizarně, stejně jako už několikrát

BRAND24

Šašek provokuje: Češi, Slované a Arab

Šašek provokuje: Zeleň v Praze není žádný jednorožec

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).