Menu Zavřít

Šašek provokuje: A mužem roku se stává... Vladimir Putin

5. 3. 2015
Autor: Profimedia.cz

Ano, je to tak. Jestli v některém ze žebříčků, které oceňují nejvlivnější osobnosti světa, vyhraje někdo jiný, bude to lhaní si do kapsy. Vladimir Putin je v současné době nejdůležitější osobností a od smrti Usámy bin Ládina se na zemi neobjevil nikdo tak důležitý a všemocný.

Putin totiž dokáže ovlivnit úplně vše, co se děje na území nejrozlehlejší země světa. Například může za každou vraždu, která se v Rusku stane. Alespoň to tvrdí proukrajinská propaganda, kterou v Česku většinou označujeme za důvěryhodné zdroje.

Představte si situaci, kdy by například nebohého Miloše Zemana někdo popotahoval za masovou vraždu v Uherském Brodě. Že to je blbost? A přece velká spousta lidí právě to činí v souvislosti s Vladimirem Putinem. A Kasparovův bonmot, že Putin sice nic nenařídil, ale vytvořil klima přející takovému chování, nechť si každý převede do české reality. Jaké klima tu prezident a nejen on vytváří? Ještě lepší je analogie se Spojenými státy americkými. Jsou to právě prezidenti, kteří vytvářejí klima, v němž je masová vražda častější jev než kdekoli jinde na světě?

Ale vraťme se k Putinovi. Čokoládový král Ukrajiny, toho času prezident, dokonce Putinův vliv záměrně přehání. Putin nemanažuje pouze celé Rusko, ale také jako demiurg s joystickem ovládá desítky tisíc vzbouřenců na východě Ukrajiny. A aby celý fikční konstrukt pomajdanovské ukrajinské reality dával smysl, může Putin i za Majdan. Jak konkrétně, když Majdan byl protiruský státní převrat? Jasná odpověď vždy a na vše zní – pomocí tajných služeb.

Putin je dobrej, že to dává a nevyhlásí zbytku světa třetí světovou válku, nebo že vůbec ještě posílá na Ukrajinu plyn, byť mu za něj zdevastovaná, ale naprosto svobodná, demokratická a dokonale proevropská země neplatí. Nejen za to vše by si tu placku pro muže roku snad i opravdu zasloužil a nejen za domnělé a smyšlené hrozby, kterými drží vesmír pod krkem.


Čtěte další Šaškovy provokace:

Šašek provokuje: Den lásky prodejné

BRAND24

Šašek provokuje: Přece jen demokratem

Šašek provokuje: Jedu na koni, tak uhni, ty pěší nulo

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).