Menu Zavřít

Saab posiluje akvizicí v České republice

7. 2. 2011
Autor: profit

Společnost Saab podepsala smlouvu o akvizici aktiv společnosti E-COM, českého subjektu působícího v oblasti výcvikových řešení. Touto akvizicí společnost Saab posílí své produktové portfolio výcvikových řešení o nové produkty a služby v oblasti virtuálního výcviku.

Foto: archív Profit

Společnost Saab je předním poskytovatelem řešení pro výcvik a simulace na světě. Díky akvizici aktiv společnosti E-COM bude nyní schopna nabízet svým zákazníkům komplexnější produktové portfolio, včetně oblasti výcviku a simulace. Saab vnímá tuto oblast jako dynamicky se rozvíjející segment, v němž má již nyní silnou pozici, a to zejména na evropském trhu.

Společnost E-COM má kvalitní portfolio produktů a služeb virtuální simulace a rychle si vydobyla pozice na mezinárodním trhu. Tím, že se naše portfolia spojí, Saab bude moci trh oslovit s vysoce konkurenční nabídkou,“ uvedl Henrik Höjer ředitel Divize Výcvik a simulace v rámci obchodní jednotky Bezpečnostní a obranná řešení společnosti Saab.

Akvizice posílí pozici společnosti Saab v České republice. Tato země představuje pro Saab perspektivní trh a zároveň funguje i jako základna pro budoucí expanzi obchodních aktivit do dalších zemí Střední a Východní Evropy. „Saab má v současné době v České republice významné projekty jak v oblasti obrany, tak civilní bezpečnosti. Akvizice aktiv společnosti E-COM zvýší obecné povědomí o značce Saab na českém trhu,“ vysvětluje Jindřich Špringl, generální ředitel Saab Czech s.r.o.

CONTENT24

E-COM v minulosti dodal řadu různých simulátorů pro českou armádu a podílí se na exportu do USA, Německa, Spojených arabských emirátů a Singapuru. E-COM bude i po akvizici nadále existovat jako samostatná společnost a bude pokračovat v některých projektech v úzké spolupráci se společností Saab. Společnost má v současnosti přibližně 120 zaměstnanců.

Spojení společností Saab a E-COM přinese velké technologické synergie, kdy Saab navíc disponuje prodejními a marketingovými zdroji, potřebnými na tomto vysoce konkurenčním trhu. Jsem si jist, že se jedná o úspěšné spojení, které zaručí jak kvalitu, tak i dlouhodobou stabilitu,“ říká Ivan Jandl, generální ředitel společnosti E-COM. Očekává se, že akvizice nebude mít podstatný vliv na konsolidovanou účetní závěrku společnosti Saab v roce 2011.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).