Menu Zavřít

S úsměvem se žije líp

28. 4. 2003
Autor: Euro.cz

Nebojte se neúspěchu. Je nejlepším důvodem začít znovu!Ne všechno vždy dopadne tak, jak si přejeme. Přesto není žádný nezdar důvodem pro rezignaci. Vyhrávají vytrvalci!Je několik různých pohledů, jakými se na události kolem sebe můžete dívat.

Nebojte se neúspěchu. Je nejlepším důvodem začít znovu!

Ne všechno vždy dopadne tak, jak si přejeme. Přesto není žádný nezdar důvodem pro rezignaci. Vyhrávají vytrvalci!

Je několik různých pohledů, jakými se na události kolem sebe můžete dívat. Propadnete-li při prvním zádrhelu „depce“ a poddáte se, jak tomu pesimisté s oblibou říkají, nepřízni osudu, zůstanete trčet na stejném místě až do doby, dokud vám zázrak nespadne přímo do klína. Problém je v tom, že balíky splněných přání většinou z nebe nepadají. Úspěch či neúspěch v osobním i pracovním životě je z velké části závislý na našem postoji. Někteří lidé vidí ve všem problém a předem vědí, že pokud se, jak praví Murphy, může něco pokazit, pokazí se. Pak jsou tu lidi, jimž není vůbec nic zatěžko. Neustále nacházejí nové příležitosti k seberealizaci a sebezdokonalování. Jejich síla tkví v jejich pozitivním postoji.

Usmívejte se na svět

Lidé velmi brzy vycítí, na jakou vlnu jste naladěni. Pokud jim ukážete pozitivní sílu a schopnost objevovat v černém alespoň kousek bílého, budou se na vzájemné setkání vždy těšit. Nezapomeňte, že vaše chování k druhým, ovlivňuje jejich chování k vám. Nevěříte? Zkuste se pár dní na všechny kolem usmívat. Nechť vás neodradí bručoun na úřadě ani neochotná prodavačka. Mějte o každého zaměstnance upřímný zájem a obchodního partnera se sem tam zeptejte, jak se má. V e svém volném čase se naopak uvolněte a nemyslete na práci. Nezapomínejte na to, že přístup k životu může být nakažlivý. Když jsme veselí, i lidi kolem nás děláme veselejšími. Váš entuziasmus a optimistický postoj při řešení pracovních zádrhelů je jednou z nejlepších motivací pro vaše kolegy. Úspěch ve světě byznysu závisí především na schopnosti jednat s lidmi. Pokud si je získáte, jste na dobré cestě.

Optimistům se žije lépe

Zachovat si pozitivní postoj nám může občas připadat nemožné. Zvláště ve chvílích, kdy nás zasáhne poněkud větší osudová rána, než je uklouznutí na banánové slupce. Často však máme sklony dělat problémy většími, nežli doopravdy jsou. Ztráta zakázky, zaměstnání, dokonce ani nevydařený vztah nejsou důvodem k zoufalství. Právě naopak. Měly by nás přimět zamyslet se nad tím, co bylo špatně. Spoustu věcí budeme moci změnit, ale některé si vyžádají naše přizpůsobení (nikoli však rezignaci!). Neúspěchy jsou součástí každé cesty k úspěchu a jejich základní role je poučit nás o chybách a nakopnout nás směrem vpřed. Je jednoduché svalit vinu na „nepřízeň osudu“. Potit se, dřít a riskovat neúspěch je daleko těžší. Přesto se lidem, odhodlaným užít si na světě, žije mnohem lépe. Jsou naplněni touhou zdolávat překážky a umí se upřímně radovat i z maličkostí. V koupelně si zpívají a každé ráno vnímají jako požehnání a novou příležitost.

BRAND24

Kdo nic nedělá, nic nezkazí

Splnění snů vyžaduje vytrvalost, zvýšené úsilí a velmi často i vlastní oběti. Úspěšní lidé to vědí. Možná si nevěříte. Říkáte si, že na to nemáte a bojíte se dalšího propadáku. Jenže nic nezkazí jen ten, kdo nic nepodnikne. Při utváření životního postoje nás velmi ovlivňují zážitky z dětství. Často i zdánlivě nepatrná zkušenost dokáže člověka poznamenat na celý život. Pokud dítě přesvědčíme, že je k ničemu, bude tomu věřit i v dospělosti. Ukážeme-li mu však, že silná vůle, píle a trpělivost ho dovedou tam, kam má namířeno, vyroste z něho silný a odhodlaný jedinec. Podpořte sny a ambice svého potomka a nečekejte od něho, že bude uskutečňovat váš sen. Naučte ho vytrvalosti a vysvětlete mu, že nic není jenom černé. Když udělá chybu, prohraje nebo klopýtne, pomozte mu vstát a otřepat se. Pak mu ukažte, že i přes všechny pády může a měl by běžet dál.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).