Menu Zavřít

S nižším ziskem

29. 11. 2007
Autor: Euro.cz

ECM

BRAND24

Developerské společnosti ECM klesl za devět měsíců letošního roku čistý zisk v meziročním srovnání o 75 procent na 4,4 milionu eur. Analytici ovšem očekávali ztrátu přesahující dva miliony eur. Pozitivní vliv mělo dle nich rozpuštění odložených daňových závazků vlivem snížení sazby daně z příjmů v ČR od roku 2008. „Poklesu, na který působily zvláště výsledky na finanční úrovni hospodaření, nepřisuzujeme velký význam. Důležitější budou výsledky celoroční, které obsáhnou i přecenění portfolia zvětšeného o nové akvizice, současná čísla jsou proti nim spíše určitým polotovarem,“ říká Karel Potměšil, analytik Cyrrusu.
Provozní zisk ECM se snížil o 33 procent na 7,5 milionu eur. Společnosti naopak rostl čistý zisk z pronájmu a meziročně se za prvních devět měsíců roku zvýšil o více než 267 procent na 9,2 milionu eur. Za výsledkem stojí především akvizice kancelářské budovy City Empiria a City Point na konci loňského roku. Administrativní náklady lucemburského developera vzrostly meziročně o 83,6 procenta na 9,7 milionu eur.
„Celkově výsledky více či méně předčily naše očekávání, což hodnotíme pozitivně, ale na druhé straně může být pokles provozního a zejména čistého zisku vnímán investory negativně (i když výraznou roli sehrála absence jednorázové položky na finanční úrovni). Navzdory zveřejněným výsledkům se domníváme, že v nejbližší době bude kurz akcií ECM nadále ovlivňovat zejména tržní sentiment,“ zní komentář Patricka Vyroubala, analytika Atlantiku FT. Potměšil hodnotil výsledky podobně pozitivně: „Otázkou ovlivňující kurz akcií firmy je ovšem tržní nálada, která developerům prozatím nepřeje.“

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).