Menu Zavřít

Rozšiřte si svou knihovnu: Finanční trhy a investování, Velká kniha anglické gramatiky

17. 7. 2009
Autor: Euro.cz

Informace o redistribučních systémech, finančních a kapitálových trzích a o anglické gramatice naleznete v následujících knihách.

Autor: Martin Siebert

Radim Valenčík: Teorie her a redistribuční systémy

Kniha je psaná tak, aby nejen poučila, ale aby ji bylo možné využít i jako příručku – řečeno s trochou nadsázky – „bojového umění“. Čtenář se nejen seznamuje s něčím novým, ale současně si jejím studiem procvičuje schopnost rozpoznávat různé standardní situace, orientovat se v nich a zvolit správnou strategii. Teorie redistribučních systémů je oblastí původní aplikace a současně perspektivním směrem rozvíjení teorie her. Základní myšlenka teorie redistribučních systémů vychází ze skutečnosti, že čím více dokáže firma ocenit výkony svých zaměstnanců, tím je i její výkon celkově vyšší. Obecně to platí i pro další sociální systémy a instituce veřejné správy. Na současném trhu není mnoho publikací z této oblasti a uvedené dílo tvoří styčnou oblast mezi teorií her, sociální psychologií, manažerským řízením, politologií, historií a řadou dalších disciplín.

Vydala: Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. v edici EUPRESS

Josef Jílek: Finanční trhy a investování

BRAND24

Chcete se orientovat ve složitém finančním světě? Kniha shrnuje stávající vývoj finančních trhů ve světě i v České republice. Autor upozorňuje na slabiny moderního finančního trhu, uvádí neotřelé, překvapivé pohledy na svět financí. Předností je praktický pohled. Publikace poslouží jako dobré vodítko pro orientaci a poskytuje užitečné informace pro finanční a investiční rozhodování jednotlivců i společnosti.

Vydala: Grada Publishing Kolektiv autorů: Zkoušky odborné způsobilosti na kapitálových trzích Publikace obsahuje 2000 otázek pro ty, kteří se potřebují připravit na makléřské zkoušky, nebo si chtějí prohloubit finanční gramotnost. Je rozdělena do jedenácti okruhů, které svým rozsahem pokrývají všechny významné segmenty finančních a kapitálových trhů. Jsou zpracovány standardním zkouškovým systémem. U každé otázky je uvedeno pět odpovědí, z nichž jedna je správná. Sborník poslouží i finančním institucím, pokud budou chtít školit nebo kontrolovat odbornost svých zaměstnanců. Kolektiv autorů se podílí na publikační a vědecko-výzkumné činnosti katedry financí a Institutu pro finanční trh Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity. Vydal: Computer Press Kolektiv anglictina.com: Velká kniha anglické gramatiky + CD Publikace přináší 100 lekcí s tisícem cvičení. Velká kniha gramatiky vznikala během dvou let, autorský tým jí věnoval tisíce pracovních hodin. Autoři se snažili vytvořit učebnici, která bude srozumitelná a pomůže studentovi angličtiny co nejsnadněji látku pochopit a následně si ji procvičit tak, aby si ji bezpečně osvojil. To nebrání tomu, aby příklady byly vtipné a zábavné. Přitažlivý, živý výklad doplněný atraktivními ilustracemi pomůže studentovi, aby si „suchá“ pravidla zapamatoval dlouhodobě. Učebnice i cvičebnice jsou určeny začátečníkům i mírně pokročilým. Kniha je sestavena tak, aby ji mohli používat jak samouci, tak i učitelé a žáci v učebnách jazykových škol. Na CD najdete stovky interaktivních cvičení především formou doplňování. Vydal: Computer Press

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).