Menu Zavřít

Rozširte si svou knihovnu: Moderní management, Ekonomické a finanční řízení firmy

21. 11. 2009
Autor: profit

Informace o managementu, řízení firmy a o vývoji světového hospodářství naleznete v následujících knihách.

Autor: Martin Siebert

Jaromír Řezáč: Moderní management - Manažer pro 21. století

Kniha provede čtenáře jednotlivými aspekty managementu, a to i těmi, které bývají často opomíjeny. Konkrétně se jedné o aspekty systémové, metodické, aplikační, mezinárodní, etické a sociálně-psychologické. Vše je navíc doplněno případovými studiemi a konkrétními příklady. Na jednom místě tak najdete řadu pojmů, manažerských nástrojů i metod.

Vydalo: Nakladatelství Computerpress

Tomáš Petřík: Ekonomické a finanční řízení firmy - Manažerské účetnictví v praxi

Nové vydání ojedinělé komplexní publikace je aktualizováno a výrazně rozšířeno zejména o moderní procesní, hodnotové, zákaznicky a tržně orientované firemní řízení (Corporate Management) včetně ABC/ABM, o problematiku oceňování a odvozování hodnoty firem a organizací a o interaktivní plánování i rozpočtování.

Autor vysvětluje podstatu, úlohu, použití a nezbytnost manažerského účetnictví (Management Accounting) v ekonomickém a finančním řízení firmy, a to na provozní, taktické i strategické úrovni. Důraz klade na těsný vztah manažerského účetnictvía tvorbu efektivních a hodnototvorných řídicích rozhodnutí zhodnocujících konkurenčně organizaci jako celek. Text je doplněn rozsáhlými souvisejícími přílohami a finančními tabulkami.

Vydala: Grada Publishing

Libor Žídek: Dějiny světového hospodářství

BRAND24

Publikace mapuje vývoj světového hospodářství v posledních dvou stoletích. Jejím cílem je ozřejmit základní ekonomicko-politické události a vazby v průběhu tohoto období a přispět tak k lepšímu pochopení současnosti. Čtenáři se dostává do rukou druhé, rozšířené a aktualizované vydání. Text je rozdělen na dvě základní části. První polovina chronologicky mapuje jednotlivé etapy vývoje světového hospodářství jako celku od počátku 19. století až do současné světové hospodářské krize. Ve druhé části se potom věnuje jednotlivým ekonomickým centrům – Spojeným státům, Evropě, Japonsku, Rusku, Číně, rozvojovým zemím a Československu (resp. ČR). Text je doplněn řadou grafů, tabulek, map a boxů.

Vydalo: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).