Menu Zavřít

Rozšiřte si svou knihovnu: Jak se zbavit dluhů a Daňové tipy (a triky) pro fyzické osoby 2009

21. 3. 2010
Autor: profit

Informace o manipulaci, dluzích, dani z příjmů a o zákonu o pojišťovnictví naleznete v následujících knihách.

Autor: Martin Siebert

Andreas Edmüller, Thomas Wilhelm: 27 manipulativních technik, Jak účinně manipulovat a ještě účinněji se bránit

Jaké jsou nejčastější manipulativní techniky? Jak rozpoznat pokusy o manipulaci? Jak se manipulaci elegantně a účinně bránit? V čtivé a praktické příručce najdete 27 manipulativních technik a návody, jak se před nimi chránit. Dozvíte se, jak neztratit řeč v emocionálně vypjatých situacích, jak obhájit své zájmy a jak obstát proti klasickým argumentačním taktikám a účelovým argumentům. Budete schopni věcně a efektivně jednat mezi čtyřma očima i ve větších skupinách. Na mnoha příkladech a cvičeních z každodenního života si natrénujete, jak manipulaci odhalit a odrazit.

Vydala: Grada Publishing

Garett Sutton: Jak se zbavit dluhů

Kniha nabízí jednoduché návody, s jejichž pomocí přemění čtenáři špatné dluhy na dobré a vylepší si bonitu u úvěrových společností a bank. Díky ní se dozvíte, jak porazit věřitele jejich vlastními zbraněmi, jak pracovat s úvěrovou zprávou, zvýšit svou bonitu, ovládnout psychologii dluhů, jak jednat s vymahači dluhů, předcházet úvěrovým podvodům, vyhrávat s dobrými dluhy a mít své peníze pod kontrolou.

Vydalo: Nakladatelství Pragma

Petr Valouch: Daňové tipy (a triky) pro fyzické osoby 2009, Jak ušetřit na dani z příjmů

Publikace přináší kompletní přehled o problematice daně z příjmů fyzických osob, a to jak z hlediska zaměstnanců, podnikatelů, tak i soukromých fyzických osob, které investují své osobní finanční prostředky či pronajímají nemovitosti. Autor poradí legální základní tipy a techniky zdanění příjmů těchto osob s cílem minimalizace daně fyzických osob v roce 2009. Kniha je doplněna vyplněným vzorovým daňovým přiznáním fyzické osoby dosahující všech popisovaných druhů příjmů. Publikace bude praktickou pomůckou pro fyzické osoby – podnikatele i nepodnikatele, daňové a finanční poradce, pracovníky ekonomických a účetních oddělení společností i finančních úřadů.

Vydala: Grada Publishing

Pojišťovnictví, ÚZ č. 781

BRAND24

Publikace obsahuje nový zákon o pojišťovnictví, který nabyl účinnosti 1. 1. 2010, a jeho dvě prováděcí vyhlášky o způsobu předkládání, formě a náležitostech výkazů pojišťovny a zajišťovny a o provádění některých ustanovení zákona o pojišťovnictví. Rozsáhlými novelami byly dotčeny i další zákony: zákon o pojistné smlouvě, zákon o pojišťovacích zprostředkovatelích a likvidátorech pojistných událostí a zákon o pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla. Všechny změny jsou vyznačeny tučným písmem a v rámečcích jsou pasáže s pozdější účinností (vazba na daňový řád a zákon o registrech).

Vydal: Nakladatelství Sagit

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).