Menu Zavřít

Rolníci mají jednodušší dotační pravidla

23. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Vláda schválila nařízení, která zjednoduší zemědělcům získat finanční podporu za udržování krajiny a hospodaření šetrné vůči životnímu prostředí. V rámci agroenviron mentálních (AE) opatření se podporuje ekologické zemědělství, integrovaná produkce ovoce, révy vinné a nově také zeleniny, dále ošetřování travních porostů, zatravňování orné půdy, pěstování meziplodin a biopásy.

Vláda schválila nařízení, která zjednoduší zemědělcům získat finanční podporu za udržování krajiny a hospodaření šetrné vůči životnímu prostředí.

V rámci agroenviron mentálních (AE) opatření se podporuje ekologické zemědělství, integrovaná produkce ovoce, révy vinné a nově také zeleniny, dále ošetřování travních porostů, zatravňování orné půdy, pěstování meziplodin a biopásy.

BRAND24

Sjednotí se například termín pro podávání žádostí o podporu AE opatření. Původní lhůta do 30. dubna se posouvá do 15. května letošního roku, což je společný termín pro nová opatření z Programu rozvoje venkova. Odkládá se také termín první seče travních porostů do 31. července daného kalendářního roku z původního termínu do 15. července, u druhé seče pak do 31. října daného roku místo do 15. října.

„Posunem termínů sečí chceme odstranit problémy při dlouhodobějších deštích, kvůli nimž zemědělci nemohli splnit stanovené datum a museli složitě dokladovat klimatické podmínky dotčeného území,“ odůvodnil zjednodušení ministr zemědělství Petr Gandalovič.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).