Menu Zavřít

Rolls-Royce vstřebal korupční skandál. Pololetní zisk zvýšil o 150 procent

1. 8. 2017
Autor: Rolls-Royce

Zisk britského výrobce leteckých motorů Rolls-Royce v prvním pololetí překonal očekávání, když díky růstu výroby a zvýšení její efektivity vzrostl o téměř 150 procent. V únoru se navíc firma potýkala s rozsáhlým korupčním skandálem. Akcie firmy na zprávu zareagovaly zvýšením o více než čtyři procenta, píše list Financial Times.

Zisk společnosti před zdaněním se růstem o 148 procent vyšplhal na 287 milionů liber (8,4 miliardy korun). Odborníci přitom očekávali zisk 158 milionů. Příjmy stouply o šest procent na 6,87 miliardy. Nejlepší výsledky zaznamenala výroba motorů pro velká dopravní letadla, jejichž dodávky se zvýšily o 27 procent. Cash flow společnosti se zlepšilo o 18 procent na 339 milionů liber.

Rolls-Royce Chart

CONTENT24

Ještě v únoru společnost hlásila největší ztrátu svou a jednu z největších ztrát, jakou kdy zaznamenala britská firma. V roce 2016 totiž Rolls-Royce spadl do červených čísel ve výši 4,6 miliardy liber (před zdaněním). Kvůli zhroucení libry po referendu o brexitu musel odepsat 4,4 miliardy a 671 milionů liber ji stálo urovnání obvinění z korupce. Dopad skandálu tak firma už zřejmě vstřebala, píše list Financial Times.

Čtěte také:

Airbus dodá 140 letadel do Číny. Katalogová cena je 530 miliard

Brexit: Airbus pohrozil Londýnu, že vyklidí továrnu

Airbusu klesl zisk o třetinu. Sníží výrobu letounu A380


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).