Menu Zavřít

Řidiči na pražské magistrále budou muset ubrat plyn

29. 12. 2009
Autor: profit

Rychlost na některých úsecích pražské magistrály se od 1. ledna sníží na 50 kilometrů za hodinu. Doposud řidiči mohou jezdit rychlostí o dvacet kilometrů vyšší.

Autor: Profit

Řidiči kvůli snižování hluku podle rozhodnutí magistrátu pojedou pomaleji ulicí 5. května v úseku Jižní spojka - Boženy Němcové, ulicí Cínoveckou v úseku Kostelecká - MÚK Letňany či po Jižní spojce v úseku Vrbova – Chodovská. Omezení se týká také úseku Barrandovský most - Vrbova, v ulicích Spořilovská úseku Brněnská - Jižní spojka a Lipská v úseku Za Teplárnou - Evropská.

BRAND24

Povolená rychlost se změní také v nočních hodinách. „Rychlost 100 km/h, která zde platila v době od 23:00 do 05:00 hodin, bude nově omezena na 80 km/h,“ uvedla mluvčí pražských policistů Eva Miklíková. Podle dopravního experta Stanislava Humla mohou tato opatření, zejména na přeplněných vozovkách Jižní spojky, způsobit dopravní potíže. „Magistrát se snaží šetřit. Místo, aby vybudoval protihlukové zábrany, tak vymění značky,“ podotkl.

Policisté varují řidiče, že prohřešky proti novému značení nebudou přehlížet. „Důrazně upozorňujeme všechny řidiče, aby s touto změnou počítali a nejezdili takzvaně po paměti. Žádné přestupkové jednání tolerováno nebude,“ upozornila Miklíková.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).