RICOTTA, ŠPENÁT A TĚSTOVINY

08. března 2004, 00:00 - admin
08. března 2004, 00:00

Velmi jednoduché na přípravu jsou omáčky s ricottou. Na špenátovou potřebujete kelímek ricotty (250 gramů), stejné množství mraženého sekaného špenátu. Dále cibuli, česnek, sůl a pepř.

Harmonie chuti Na pánvi rozpalte olivový olej a nechejte zesklovatět cibuli. Pak přidejte rozmražený špenát. Důkladně prohřejte, ochuťte pepřem, osolte a přidejte rozmačkaný stroužek česneku. Před dokončením přimíchejte ricottu - vytvoří se jemná omáčka, kterou přelijete uvařené těstoviny. Tuto omáčku můžete obměnit tak, že místo špenátu použijete sekaná rajčata v plechovce. Můžete pak vynechat česnek. KLASICKÝ SÝROVÝ DORT**

Na osm kousků si připravte 55 gramů jemných sušenek, 900 gramů čerstvého neslaného sýra, 240 gramů cukru, nastrouhanou kůru zjednoho citronu a 3 lžíce citronové šťávy, lžičku vanilkové esence a 4 vejce. Troubu rozpalte na 170 °C. Vymažte si dortovou formu o průměru 20 cm. Sušenky rozdrobte na dno formy. Elektrickým šlehačem našlehejte sýr v jemný krém. Do něj pak zašlehejte postupně vejce, kůru a šťávu z citronu a cukr. Vlijte do formy a tu vložte do pekáče, který pak naplňte vodou do výše dvou a půl centimetru formy. Pečte dokud dort nezíská zlatohnědou barvu, asi hodinu a půl. Dort nechejte vychladnout ve formě, opatrně pomocí nože, kterým jej uvolníte, sundejte formu. Před podáváním jej dejte na čtyři hodiny do lednice.

Mohlo by vás zajímat

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

Hry pro příležitostné hráče