Restaurace vábí na speciality

24. dubna 2006, 00:00 - PETR KUČERA <br />
24. dubna 2006, 00:00

Některé restaurace, vinárny a kavárny na Tachovsku se zapojí do mezinárodního projektu Stezky chuti. Budou lákat turisty na gastronomické speciality. „Jsou to zařízení zejména v okolí Konstantinových Lázní, Plané a Stříbra,“ upřesnil předseda regionálního sdružení Receptt Jan Florian.

Sdružení projekt organizuje ve spolupráci s italskými, španělskými a maďarskými regiony.

„Máme tady spoustu restaurací a kaváren, které jsou něčím vyhlášené. Například ve Stříbře je jedna vyhlášená takzvanými stříbrskými řízečky, v Plané rybími škvarky. V Konstantinových Lázních dělají v jedné hospodě skvělé buřty na pivě, v další mají každý den čerstvé domácí koláče,“ vyjmenoval Florian.

Sdružení vydá v květnu materiály, které budou turisty na tyto speciality upozorňovat. Počítá se i s německou a anglickou verzí. Materiály budou k dispozici v infocentrech i na mezinárodních veletrzích. „Doufám, že projekt bude inspirovat gastronomická zařízení, která dosud žádnou vyhlášenou specialitu nemají, aby si nějakou vytvořila,“ uvedl Florian.

Podnikatelé z Tachovska, kteří mají turistům v gastronomické oblasti co nabídnout a chtějí se do projektu zapojit, se mohou přihlásit na e-mailové adrese honza@receptt.net.

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče