Restaurace

29. října 2008, 15:29 - Petr Bušta
29. října 2008, 15:29

Novinky pro gourmety

Iron Gate Fantazie ve sklepení

Kdysi bývala Železná vrata v hlubokém sklepení ze 14. století krytem před nepřízní bolševického počasí, víno se tu pilo spíše na kvantitu a kuchyni vládl přírodní řízek se šunkou a eidamem.
Podnik prošel mnoha proměnami, z nichž poslední se odehrává v režii luxusního pětihvězdičkového hotelu Iron Gate Hotel & Suites. Šéfkuchařem nově otevřené designové restaurace Iron Gate se stal Švéd Lars Sjostrand, který v Praze žije už patnáct let a mimo jiné má na svědomí i lahůdky restaurantu Kampa Park. V Iron Gate pustil svou fantazii na špacír a výsledkem jsou podivuhodné opusy jídelního pořádku, jako jsou rybí polévka s chili jogurtem, mořský ďas s omáčkou z ligurských oliv, ale též pomalu pečený bůček s máslovou šťávou s citronem a rozmarýnem a k tomu šťouchané brambory.
Restaurace také hlásá: „Když si nevyberete z jídelního nebo nápojového lístku, připraví a namíchají vám kombinaci podle vašeho přání. A všechny dezerty nebo předkrmy můžete dostat v malých vzorcích na ochutnání na jediném talíři.“
Více na: www.irongate.cz

Le Grill, hotel Kempinsky Hybernská Velké jméno na startu

Jen v Praze otevřel své brány provoz první hotel nejstarší evropské hotelové luxusní sítě Kempinsky (15. října, hotel Kempinsky Hybernská Prague), už přikvačil časopis Dolce Vita s varováním, že jeho restaurant Le Grill usiluje o Michelinovu hvězdu. Nu, dočkáme času. Prozatím je jasné jen to, že restaurace o kapacitě 60 míst (a dvanáct míst v salonku) nabízí (jak inzeruje) „kombinaci sofistikovaných místních a mezinárodních specialit“, což na Michelina zatím přece jen nestačí.
Pánem kuchyně je Marek Fichtner, který pracoval na luxusních lodích Peter Deilmann a Celebrity Cruises, a poté řídil kuchyně prémiových hotelů v Saúdské Arábii a ve Švýcarsku. Páteří menu mají být samozřejmě grilovaná masa, ale najdeme v něm též srnčí ragú na brusinkách s piniovými knedlíčky a kandovanými hruštičkami.
Více na: www.kempinski-prague.com

V Zátiší Double Pleasure

O představení v České republice zatím ojedinělého gourmetského konceptu Double Pleasure se vlastně zasloužila dispozice restaurace V Zátiší. Jak znalí vědí, má restaurant dvě různé části, jedna je stylizována Bárou Škorpilovou, druhou nově pojednal jako skleněné zátiší designér Rony Plesl. „Uvědomil jsem si, že do restaurace V Zátiší chodí spíše páry,“ říká Plesl. „Znamenalo to pro mě, že by prostředí mělo být intimnější a důležitou roli v něm bude hrát světlo. Jsou tady velká okna, která vedou do ulice, a do nich jsme instalovali světelné objekty. Úmyslně jsme dali do výklenků tapetu s reliéfními listy, protože ta, když se nasvítí, vytvoří dojem, jako když se ocitnete v zátiší nějaké zahrady.“ Součástí změn je nasazení konceptu Double Pleasure. To znamená, že čerstvé ryby a masa jsou servírovány ve dvou různých úpravách a k tomu patří i jedinečné nádobí vytvořené speciálně pro tuto nabídku.

Mohlo by vás zajímat

Finance
ČNB reguluje výši hypoték. Kolik mohou banky půjčovat v zahraničí?
Vyřizování dětského pasu nenechávejte na poslední chvíli. Rychlopas se prodraží.
Praktický návod: jak začít s bitcoinem – výběr vhodné peněženky
EU: Jak vysoké je zdanění práce u podprůměrných mezd?
Macron ve stopách Babiše
Auta
Prohlédli jsme si nový Opel Grandland X. Jak prostorný je…
Škoda vyrobila už šest milionů Octavií
Na prodej je krásná Škoda 130 RS. Její cena vás ale pravděpodobně nepotěší
Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid jezdí za 1,4 litru na 100 km
Škoda Citigo má i po faceliftu pořád co nabídnout (první jízdní dojmy)
Technologie
Tip: Jak skrýt ikonu Windows Defenderu v oznamovací oblasti? [Windows 10]
Ve Windows Storu se objevil neoficiální, ale funkcemi nabitý klient pro Google Play Music
Objevily se těžní verze Radeonů Polaris. Na trh se vrací RX 470, někdy i s výstupy
Den D přišel. Evropská komise udělila Googlu rekordní pokutu 2,42 miliardy eur
Legendární John Romero prodává Dooma II. Na diskety se vám i podepíše
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít