Menu Zavřít

RE/MAX vytvoří cenové mapy nemovitostí

8. 7. 2011
Autor: profit

Realitní kancelář RE/MAX hodlá vytvořit reálné cenové mapy po vzoru systému MLS, který využívají makléři v USA a Kanadě. Cenové mapy budou sloužit jak makléřům, tak i klientům.

RE/MAX vytvoří cenové mapy nemovitostí

Foto: Profimedia.cz

RE/MAX je největší realitní sítí na tuzemském trhu jak v počtu otevřených kanceláří a makléřů, tak v počtu uskutečněných transakcí. Rozsáhlá databáze objektivních dat z realitního trhu nastartovala myšlenku vytvořit projekt cenových map, na kterém se pracovalo více než rok. „Nechtěli jsme vytvořit další o ničem nevypovídající cenové mapy, jejichž počet v posledních měsících neuvěřitelně stoupl. Naše cenové mapy se od ostatních liší především svou relevancí a množstvím dat, které jsme díky naší velikosti schopni shromáždit o každé jednotlivé transakci,“ vysvětluje David Krajný prezident společnosti RE/MAX Česká republika. 

DT24

Z cenových map, které jsou na internetu volně dostupné, většinou zjistíte jen to, za kolik se daná nemovitost nabízela, nikoli za kolik se prodala. Z cenových map RE/MAXu se makléř a tím pádem i klient dozví, za kolik se daná nemovitost prodala a za kolik se původně nabízela, ale stejně tak jak rychle se prodala, jaká měla specifika, kde se přesně nacházela, v jakém se prodávala stavu a mnoho dalších informací. „Od začátku si stojíme za tím, že nám jde především o kvalitu poskytovaného servisu klientovi. Díky našim cenovým mapám budou mít zákazníci konečně dostatek relevantních informací o reálné tržní hodnotě svých nemovitostí a nebudou odkázáni na studium nabídkových cen na internetových portálech,“ říká David Krajný.

Z počátku budou RE/MAX cenové mapy dostupné zákazníkům v podobě poradenských služeb makléřů sítě RE/MAX. „Do budoucna chceme základní informace o prodejních cenách v České republice uveřejňovat na našich webových stránkách,“ dodává David Krajný.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).