Menu Zavřít

Řekli o válce

31. 3. 2003
Autor: Euro.cz

"To válčení v Iráku je jako hra Operace Flash Point, Komando, Mafie a úplně nejvíc mi to připomíná hru Age of Empire," žák 5. třídy základní školy na pražském Žižkově. "Jsme tady šťastní, jsme velmi šťastní," třicetiletý irácký voják v americkém zajateckém táboře poblíž Basry.

„To válčení v Iráku je jako hra Operace Flash Point, Komando, Mafie a úplně nejvíc mi to připomíná hru Age of Empire,“ žák 5. třídy základní školy na pražském Žižkově.

„Jsme tady šťastní, jsme velmi šťastní,“ třicetiletý irácký voják v americkém zajateckém táboře poblíž Basry.

„Chci, aby sociální demokracie jako vládní strana na svém sjezdu nedvojsmyslně americkou agresi v Iráku odsoudila,“ kandidát na místopředsedu ČSSD senátor Richard Falbr.

„Po tříhodinovém letu vám pěkně vyhládne. Když jsem šťastně přistál, dal jsem si cheseeburgra a hranolky,“ americký pilot Jonathan Bear po přeletu nad Irákem.

„Když někdo zaútočí na Irák, postavíme se mu. To ale neznamená, že Saddáma milujeme,“ otec pětičlenné rodiny z Bagdádu, který novináři z Washington Post odmítl sdělit jméno.

„Já jsem v podstatě velmi proamerický, respektive americkou společnost, její styl života i optimistický pragmatizmus velmi oceňující, ale i v USA vede pravice o tuto válku zásadní spor,“ prezident Václav Klaus.

„Saddám je posedlý Stalinem. Má jeho obrázky na zdech pracovny, shromáždil jeho knižní díla. Byl by rád, kdyby se Bagdád stal Stalingradem na Tigridu,“ britský historik Antony Beevor.

CONTENT24

„Musíte učinit, co vám uložil Bůh: Podřežte jim krky!“ Saddám Husajn v televizním projevu k národu.

„Nechceme šokovat, předáváme jen názorově nekoplikované a obrazově jednoduché zpravodajství z bojů,“ katarská televize al-Džazíra poté, co odvysílala záběry na mrtvé příslušníky britských tzv. Pouštních krys na prašné cestě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).