Menu Zavřít

Regionální veletrhy nabídnou informace pro život v EU

20. 9. 2011
Autor: profit

Zastoupení Evropské komise v České republice připravilo na přelom září a října v Pardubicích, Českých Budějovicích, Brně a Plzni regionální veletrhy evropských informačních sítí.

Foto: Miloslav Hamřík

Návštěvníkům se v rámci jednodenních akcí s mottem „Evropa je vám na dosah“ představí v nové a atraktivní podobě evropské informační sítě a instituce. Připraven je i doprovodný program.

„Naším cílem je seznámit občany s existencí a přínosem služeb, které jednotlivá kontaktní místa evropských agentur a institucí v České republice nabízejí. Studenti, podnikatelé, ale i široká veřejnost budou mít příležitost se na jednom místě v jeden den zeptat na cokoli, co s Evropskou unií souvisí,“ popisuje regionální veletrhy Jan Michal, vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice.

Pracovníci jednotlivých informačních center seznámí návštěvníky veletrhu například s možnostmi zaměstnání v zemích EU, se studijními příležitostmi na evropských univerzitách, s podmínkami podnikání v evropských zemích či s právy spotřebitelů napříč EU.

„Na náměstích čtyř krajských metropolí bude pro veřejnost připraven i zábavný a soutěžní program. V den konání akce bude navíc městem projíždět speciální nízkopodlažní autobus, který bude sloužit nejen jako dopravní prostředek, ale také jako místo pro získání dalších informací o Evropské unii,“ dodala k programu akcí Andrea Matušáková, která na Zastoupení Evropské komise turné připravuje.

Časový harmonogram turné (bude probíhat vždy od 10.00 do 17.00 hod.):

27. 9. – Pardubice, Pernštýnské náměstí

30. 9. – České Budějovice, nám. Přemysla Otakara II.

5. 10. – Brno, Moravské náměstí

7. 10. – Plzeň, nám. Republiky

BRAND24

Na hlavním pódiu budou pro veřejnost připraveny závody na rotopedech s cílem ujet celkem 900 km, tedy vzdálenost z ČR do Bruselu, a názorně tak ukázat, že EU je nám skutečně na dosah. Účastníci, kteří se zapojí do jízd na rotopedu, budou moci vyhrát drobné dárky a hlavní cenu, zájezd do Bruselu. Jízdy na rotopedech budou provázené vystoupeními zástupců a uživatelů jednotlivých sítí a institucí na evropské, národní a regionální úrovni.

Organizátorem turné podzimních regionálních veletrhů „Evropa je Vám na dosah“ je Zastoupení Evropské komise v České republice ve spolupráci s Informační kanceláří Evropského Parlamentu, Úřadem vlády ČR a Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Akce se dále zúčastní Národní agentura pro evropské vzdělávací programy, informační síť pro mládež Eurodesk, poradenská síť pro pracovní uplatnění EURES, poradenské centrum pro podnikatele Enterprise Europe Network, koordinační centrum pro uznávání kvalifikací Europass, síť právní ochrany pro oblast vnitřního trhu Solvit, Evropské spotřebitelské centrum a zástupci poradních orgánů EU – Evropského hospodářského a sociálního výboru a Výboru regionů. Představen bude také informační portál o životě v EU Vaše Evropa či kampaň za práva cestujících v EU.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).