Menu Zavřít

Reforma je lepší než předčasné volby

27. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Reforma veřejných financí prošla. Zaplať pánbůh. O jejím věcném obsahu si sice můžeme myslet ledacos, na každý pád je ale dobře, že opozice ve Sněmovně reformní batoh nepřehlasovala. To by totiž znamenalo tu nejhorší možnost: pád vlády a předčasné volby. A tedy další měsíce neplodného předvolebního přešlapování na místě.

A potom zas vleklé sestavování koalice, která by se určitě opírala opět jen o chabou většinu poslaneckých hlasů, ať už by měla jakoukoli barvu. Navíc je pravděpodobné, že další kabinet by nepřistoupil už vůbec k žádné reformě, takže potřebná léčebná kúra pro české veřejné finance by nabírala další zpoždění.

BRAND24

Takhle je aspoň jisté, že se současná horkotěžko sestavená vláda ještě chvíli udrží u kormidla a bude moci normálně pracovat. Její reformní krůčky jsou sice jen mírným pokrokem v mezích zákona, ale díky aspoň za ně.

Reformní batoh přitom změnil během předchozích měsíců mnohokrát obsah. Co tedy vlastně nakonec přináší jeho finální verze vám, podnikatelům? Podrobný rozbor najdete v hlavním tématu tohoto vydání. Mnohé novinky, které reforma zahrnuje, vám snad udělají radost.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).