Radek Kašpárek: Boom gastronomie skončil, Češi zase vaří ubohá jídla

21. července 2015, 17:45 - Petr Holec, Euro
21. července 2015, 17:45

Podle předního českého šéfkuchaře a spolumajitele restaurace Field Radka Kašpárka skončil velký boom české gastronomie před dvěma lety, teď už prý Češi doma zase vaří laciné a ubohé recepty. To se pak negativně odráží i ve špičkových restauracích, o jejichž složitější jídla nemají zájem. Kašpárek to řekl v pořadu Euro E15 TV.

Kašpárek potvrzuje, že dnes ekonomicky nejvíc bojují právě nejlepší restaurace, hlavně kvůli vysokým cenám jídla a nákladům na personál. Odmítá ale, že by je ničily i vysoké platy známých šéfkuchařů. „O stotisícových platech moc nevím. Ale protože jsem šéfkuchař i majitel restaurace, tak vím, co si můžu dovolit,“ říká Kašpárek.

Podle jeho slov k tomu nepatří ani nulový zisk, s jakým dnes fungují některé špičkové restaurace. „Když pokryjeme všechny náklady a jsme na nule, je to dobré. My ale míváme víc, já s nulou nemám nic společného,“ dodává.

Podívejte se na celý rozhovor s Radkem Kašpárkem:

Kašpárek si současně stěžuje na nespolehlivost českých farmářů, kteří často bojují proti zahraniční konkurenci. „Teď je to bude trochu mrzet, ale nejsou spolehliví a mám s tím problémy. Často se u nich zhoršuje kvalita zboží i termíny dodání,“ popisuje v rozhovoru známý šéfkuchař.


V Euro E15 TV jste již mohli vidět:

Rozhovor s Vladimírem Železným: Na víně se nedá zbohatnout


Rozhovor s Michalem Šnobrem: Strašení, že Česko nebude mít dost elektřiny, se nevyplnilo


Rozhovor s Evou Zamrazilovou: Paritní kurz k euru je pod 20 Kč/Eur

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče