Menu Zavřít

Rada pro veřejný dohled nad auditem

9. 6. 2009
Autor: Euro.cz

Krátce mgr.

Prezidentem Rady pro veřejný dohled nad auditem, která zahájila svoji činnost v polovině května, se stal Jiří Rusnok. Rada má nově podle zákona dohlížet na činnost auditorů. Současná Komora auditorů ČR sice bude působit i nadále, nad ní ale má působit právě rada pro dohled. Členy prezidia nově vzniklé rady byli již dříve jmenováni Jiří Rusnok, Radek Neužil, Marie Karfíková, Jiří Ficbauer, Libuše Millerová a Zdeněk Liška. Prezidium je výkonným orgánem rady. Její členy jmenuje ministr financí ve spolupráci s Českou národní bankou. Jiří Rusnok je bývalým ministrem financí a nyní působí jako předseda představenstva ING Penzijního fondu.

Deloitte
Generální ředitel společnosti Deloitte pro Českou a Slovenskou republiku Michal Petrman (51) byl jmenován členem užšího vedení Deloitte ve střední Evropě. V této nové pozici bude odpovídat za celkovou strategii a budou mu podléhat regionální šéfové auditu, daní, consultingu a služeb v oblasti řízení rizik. Petrman bude i nadále vykonávat povinnosti své současné funkce šéfa pro česko-slovenský klastr. Petrman působí ve společnosti Deloitte od roku 1991. Je registrovaným auditorem v České republice a členem Komory auditorů České republiky.

BRAND24

Mandarin Oriental
Šéfkuchařem pražského hotelu Mandarin Oriental byl jmenován Jiří Štift, kterého odborníci řadí mezi největší talenty pražské kulinární scény. Štift, který je držitelem významných ocenění v oblasti gastronomie, povede restauraci Essensia a bude odpovědný za kompletní gastronomický provoz hotelu.
Štift vystudoval v Praze hotelový management a svou kariéru zahájil v pražském hotelu InterContinental. Později získal místo na palubě proslulé lodi Queen Elizabeth II. Po návratu do Prahy nastoupil do hotelu Radisson SAS Alcron. Štift také opakovaně získal ocenění ve známém kulinárním průvodci Grand Restaurant pro obě hotelové restaurace La Rotonde a Alcron.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).