Menu Zavřít

Raben Group oznámil akvizici

9. 6. 2011
Autor: profit

Společnost Raben Group oznamuje úspěšnou akvizici německé silniční distribuční sítě a obchodních aktivit prováděných v České republice, Maďarsku, Polsku a Slovenské republice společnosti Wincanton.

Raben Group oznámil akvizici

Foto: Profimedia.cz

Tato akvizice je důležitým krokem směrem k naplnění vize společnosti Raben Group, kterou je dosažení vedoucí pozice na všech vybraných trzích. Aktivity společnosti Wincanton plně navážou na existující portfolio zákazníků zvučných jmen ze sektoru automobilového průmyslu, spotřebního zboží a ostatních průmyslových odvětví.

Pobočky společnosti Wincanton nabízí v Polsku, Maďarsku, České republice a na Slovensku jak vnitrostátní logistická řešení tak také regionální přepravu napříč státy střední a východní Evropy. Největší část - německá silniční distribuční síť - je provozována prostřednictvím 16 dep a primárně nabízí tuzemskou a mezinárodní sběrnou službu.

V České republice, Maďarsku, Německu, Polsku a na Slovensku společnost Wincanton k 31. Březnu 2011 vygenerovala roční obrat přibližně ve výši 373 milionů EUR. Celkem provozuje 56 dep a kanceláří ve všech výše jmenovaných zemích a zaměstnává přibližně 2550 zaměstnanců, kteří se v rámci prodeje stanou zaměstnanci společnosti Raben Group.

Ewald Raben, CEO Raben Group komentuje tuto akvizici: „Německo a střední Evropa jsou klíčovými trhy pro Raben Group. Věříme, že skrze tuto akvizici vylepšíme naší pozici na trhu a zvýšíme hodnotu našich vztahů se zákazníky. Navíc naše partnerské distribuční sítě, jako Systém Alliance Germany, získají možnost stabilizovat a navýšit své kapacity. Jsme si jisti, že díky začlenění aktivit společnosti Wincanton v těchto pěti zemích, znatelně vylepšíme naší pozici na Evropských trzích, a také že se tyto aktivity budou skvěle doplňovat s aktivitami Raben Group.

BRAND24

Eric Born, Chief Executive, Wincanton komentuje: „Tento prodej souvisí se strategickým přehodnocením naší činnosti a rozhodnutím opustit aktivity v CEE a prodat Nemeckou silniční distribuční síť. Toto nám umožní zaměřit se na naše služby intermodální přepravy a logistické aktivity. Rád bych osobně poděkoval naším týmům přecházejícím pod Raben Group za jejich tvrdou práci a přínos pro Wincanton v průběhu mnoha uplynulých let.

Tato transakce by měla být od dnešního dne dokončena během dvou až tří měsíců, a to v návaznosti na splnění všech požadavků této transakce, zejména konzultační-informační povinnost k zástupcům zaměstnanců a antimonopolního úřadu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).