Menu Zavřít

PSJ začala stavět v Rusku závod za miliardy korun

20. 9. 2010
Autor: profit

Jihlavská společnost PSJ začala v Rusku stavět závod za 3,7 miliardy korun. Jde o jednu z největších zakázek v historii firmy.

Autor: sxc.hu

BRAND24

„Jedná se o komplexní dodávku investičního celku závodu na výrobu dřevotřísky. Představuje to pro nás významnou příležitost, jde o investici za 151 milionů eur,“ uvedl předseda představenstva PSJ František Vaculík. Dotáhnout zakázku do úspěšného konce firmě trvalo dva roky. Dokončení továrny na výrobu tzv. OSB desek vedle města Petrozavodsk v Karélii se plánuje na duben 2012. Ročně má vyrobit 300 tisíc krychlových desek. PSJ v minulosti již stavěla podobný, ale menší závod v Jihlavě pro firmu Kronospan.

PSJ má v Rusku nejlukrativnější zakázky, když v Rjazani, necelých 200 kilometrů od Moskvy, staví obchodní centrum M5 Mall za zhruba 170 milionů eur (4,2 miliardy korun). Naproti tomu vůbec největší zakázka PSJ, stavba multifunkčního centra v ruské Soči za bezmála deset miliard korun, se údajně kvůli financování zkomplikovala a do olympiády se nestihne. Kromě Ruska firma působí také v Tunisu a ve Vietnamu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).