Menu Zavřít

Psali jsme před 15 lety

26. 9. 2005
Autor: Euro.cz

„Nekupuji ve Zbirohu zámek a nestal jsem se na Západě majitelem firmy vyrábějící čokoládu,“ prohlásil federální ministr financí Václav Klaus. Stalo se tak na mítinku při jeho návštěvě Olomouce. Naši státníci teď zkrátka musejí odpovídat na ledacos.

Po celé republice se čile rozšířila aktivita agentů pracujících pro rakouské pojišťovny. Kdo má devizové konto, může se nechat pojistit třeba na život. Co proti tomu mohou dělat naši pojišťováci, kteří mimo jiné dostávají za uzavřenou životní pojistku odměnu 100 Kč, zatímco rakouští obdrží 100 marek? Zhola nic.

Concordia - to je název družstev katolických věřících, která podnikají především ve stavební údržbě. Concordia má v současnosti zhruba 500 členů a za půl roku existence už několik desítek akcí. Patří k nim například opravna kněžského domova v Ječné ulici v Praze i opláštění kostela sv. Václava ve Stráži na Tachovsku.

Intercommerce Praha je firmou, která organizuje návrat Vietnamců do vlasti. Do konce letošního listopadu vypraví dvacet dva speciálních leteckých transportů do Hanoje po stočtyřicetičlenných skupinách. Z velkého množství zboží, které Vietnamci vyvážejí, jsou jim zabavovány pouze léky. Začátkem příštího roku u nás bude pracovat zhruba ještě 32 tisíc Vietnamců.

BRAND24

Československý stát chce získat za letošní rok do své pokladny z turistického ruchu kolem 160 milionů amerických dolarů. Je to slušná suma, nad níž však hned úsměv zmrzne na rtech. Podle odhadů pozorovatelů končí daleko více -téměř miliarda amerických dolarů -v rukou veksláků.

(Profit č. 5/1990)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).