Menu Zavřít

První přikázání

25. 8. 2003
Autor: Euro.cz

V kosmetické péči je důležité i kvalitní odlíčení. Můžete poradit, jak jej správně provádět?J. Potůčková Mladá BoleslavV dekorativní kosmetice jde o takzvané první přikázání a rozumí se tím večerní odlíčení pleti.

Image

V kosmetické péči je důležité i kvalitní odlíčení. Můžete poradit, jak jej správně provádět?

J. Potůčková Mladá Boleslav

V dekorativní kosmetice jde o takzvané první přikázání a rozumí se tím večerní odlíčení pleti. Denní krém, korektory, make-upy a pudry spolu s potem, kožním mazem, šupinkami odumřelé kůže a nečistotami z ovzduší vytvoří přes den vrstvu, která pokožku zatěžuje a brání noční regeneraci buněk. Stále je však mnoho žen, které se večer neodličují. Pomineme-li hygienickou stránku, riskují, že se póry ucpou a vznikne zánět. Dvojnásobně to platí u pleti mastné. Vyberte si svůj odličovací krém či mléko, naneste je na obličej, krouživými pohyby rozetřete a nechte chvilku působit. Jakékoliv odličovadlo nepůsobí ihned a potřebuje nějaký čas, než zapůsobí. Nanášíme je od shora s čela na boky tváře a střed. Pak tamponem setřeme hlavní vrstvu a zbytek pleti ošetříme pleťovou vodou. Ještě obličej opláchneme vodou a naneseme noční krém. Nyní je čas na druhé přikázání! To, které je ještě důležitější než to první! Ranní odlíčení pleti. V noci dochází v našem těle k mnoha procesům. Od relaxace až po vylučování škodlivin. Ty se částečně vylučují v ledvinách a odchází z našeho těla klasickou odpadní cestou. Ovšem - vylučuje i pleť. Představte si, že ráno opláchnete obličej pouze vodou. Voda ale nerozpustí mastné sloučeniny. Mimochodem, je to jedna z odpovědí, proč mnoha ženám během dne takzvaně padá make-up. Tuk, který zbude ráno na pleti, nepustí totiž do pleti váš zázračný hydratační denní krém a postupně odpadává společně s make-upem. Ranní čištění je z hlediska zdraví pleti a tvorby vrásek daleko důležitější než večerní. Provádíme ho opět oběma odličovacími prostředky. Mlékem (krémem) a tonikem. Pak teprve použijeme vodu. No a kolotoč kosmetiky může začít znovu.

BRAND24

Nevíte si rady s módními trendy nebo si nejste jisti, co vaší firmě dodá šmrnc? Napište své dotazy vizážistovi a image poradci Michalu Zacharovi.

Týdeník Profit Rubrika „Styl“ - poradna Vinohradská 1511/230, 100 00 Praha 10 e-mail: styl@profit.cz, vizazista@tiscali.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).